Câţi kilometri de autostradă au fost dați în circulație de la începutul anului

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat, marţi, Comisiei de Transporturi din cadrul Camerei Deputaților evoluția principalelor proiecte de infrastructură rutieră din România.

67 de km de autostradă și drum expres au fost dați în circulație de la începutul anului, Foto: API
67 de km de autostradă și drum expres au fost dați în circulație de la începutul anului, Foto: API

,,Am prezentat astăzi Comisiei de Transporturi, din cadrul Camerei Deputaților, evoluția principalelor proiecte de infrastructură rutieră! Astfel, de la începutul acestui an: au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea (reabilitarea) și construcția infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei (fără TVA).”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, este vorba despre o creștere de 400% a gradului de contractare față de perioada 2020-2021.

,,Pentru proiecte de infrastructură rutieră, avem estimată o absorbție a fondurilor europene de 8,8 miliarde lei, față de 4,8 miliarde în 2021.”, precizează Sorin Grindeanu.

Ministrul a amintit, de asemenea, că 143,5 km autostradă și drum expres au fost contractați, iar 67 de km de autostradă și de drum expres au fost dați în circulație.

,,Discuțiile din comisie s-au concentrat pe tema Autostrăzilor A7 și A8, proiecte finanțabile în special prin PNRR. În prezent, în privința A7 (Autostrada Ploiești- Pașcani, 320 km): 4 contracte de execuție din 13 au fost semnate. Toate celelalte tronsoane până la Pașcani, se află în procedură de licitație, două dintre ele având chiar câștigător desemnat.”, a explicat reprezentantul din Transporturi.

În ceea ce priveşte A8 (Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, de 211,1 km), ministrul a amintit că luni a fost emis acordul de mediu necesar lansării licitației pentru proiectare și execuție.

,,Până la sfârșitul anului, vom lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția secțiunilor de capăt Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin - Târgu Neamț.

Infrastructura mare de transport trebuie să fie o prioritate pentru toți politicienii. Sarcina noastră este să găsim finanțare pentru toate proiectele și să urmărim permanent execuția rapidă a lucrărilor.”, a mai scris Sorin Grindeanu pe reţeaua de socializare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite