A încercat să își ucidă fosta soție și a primit doar 5 ani de închisoare. Femeia a ajuns la spital cu un cuțit în cap

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Alba Iulia, care a încercat să își ucidă fosta soție, a scăpat cu o pedeapsă de doar 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a recunoscut faptele. Femeia a ajuns la spital cu un cuțit înfipt în cap.

Bărbatul va petrece următorii 5 ani la închisoare FOTO Adevărul
Bărbatul va petrece următorii 5 ani la închisoare FOTO Adevărul

Hotărârea din 31 mai 2023 nu este definitivă, părțile având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel. Victima agresorului (S. F. C.) va primi de la acesta suma de 50.000 de euro daune morale.

Bărbatul este la închisoare din decembrie 2022, de la momentul atacului asupra fostei sale soții. Cei doi au fost căsătoriți timp de 12 ani, însă datorită unor neînțelegeri, survenite pe fondul jocurilor de noroc practicate de inculpat și certurilor intervenite între soți din această cauză, în anul 2021, luna noiembrie, s-a produs divorțul. După divorț, femeia a încercat să păstreze o relație civilizată cu fostul soț, inculpatul, de dragul fetiței minore născută din relația de căsătorie. Bărbatul, însă, o  urmărea și la locuința ei, la locul de muncă, femeia fiind obligată să ceară un ordin de protecție, care a fost emis în 13 decembrie 2023 pentru o perioadă de trei luni.

În seara zilei de 23 decembrie 2022, după ce a băut mai multe beri cu alte persoane, a decis să meargă să se răzbune. A găsit-o pe femeie în momentul în care a ajuns acasă de la locul de muncă, la intrarea în scara de bloc. Era în jurul orei 23.30.  Având asupra sa un cuțit tip briceag și 2 sticle de bere de 0,33 ml, a revenit la locuința victimei și atacat-o pe aceasta, aplicându-i 1-2 lovituri de cuțit. Lama briceagului s-a rup și un fragment de 5,5 centimetri i-a rămas acesteia înfipt în cap.

„Victima a încercat în extrem de scurtul timp avut la dispoziție să îl determine pe agresor să o lase în pace, cerându-i, inclusiv în timp ce atacul era în desfășurare, să o lase în pace de dragul fetiței lor și apărându-se de lovituri cu mâinile. Inculpatul a doborât victima la pământ, a lovit-o și a călcat-o intenționat pe față de mai multe ori cu piciorul, pe lângă loviturile cu sticla de bere și de cuțit în cap, deși victima a menționat fetița minoră inculpatului, chiar și în timp ce acesta o lovea, în scopul cruțării vieții sale. Inculpatul a replicat în schimb «acum nu mai contează fata» continuându-și agresiunea”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Femeia a scăpat după ce taximetristul cu care venise acasă a observant atacul și a intervenit. Agresorul a fost descoperit la locuința părinților săi, plin de sânge. Femeia a fost transportată la spital și operată de urgență. A avut nevoie de refacere de 65-70 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a recunoscut faptele abia în instanța de judecată, pentru a beneficia de reducerea pedepsei.

A transmis din închisioare că „va ieși afară și îi va omorî pe toți”

Modalitatea de comitere a faptelor denotă o totală lipsă de empatie faţă de victimă, care este mama copilului său şi căreia i-a aplicat lovituri multiple, feroce, cu pumnii şi picioarele, cu sticle de bere în cap şi în faţă, ulterior i-a înfipt un cuţit în cap, cu scopul evident de a-i suprima viaţa. Mobilul comiterii infracţiunii a fost legat de sentimentele de frustrare şi gelozie trăite de inculpat pe fondul divorţului, dar care au degenerat într-o ură profundă la adresa victimei care nu a mai dorit reluarea relaţiei cu acesta, percepută în mod direct de instanţa de judecată la momentul când inculpatul şi-a privit victima în sala de judecată şi confirmată de atitudinea ulterioară a acestuia”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba. 

În cursul procesului penal, aflat în stare de arest preventiv, în timpul unei conversaţii telefonice avute cu tatăl victimei, bărbatul i-a transmis că, după expirarea celor 30 de zile inițiale de arestare preventivă, „va ieși afară și îi va omorî pe toți”.

Aplicându-se reducerea pedepselor cu o treime, instanța a ajuns la condamnarea de 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Acesta va avea, de asemenea, interdicție să se apropie de fosta sa soție la o distanţă mai mică de 50 de metri şi de a comunica cu aceasta (cu excepţia comunicărilor care țin strict de exercitarea în comun a autorității părintești asupra fiicei minore) pe o durată de 3 ani, de la momentul încheierii executării pedepsei.

Femeia a solicitat expres să fie înştiinţată cu privire la eliberarea în orice mod sau evadarea condamnatului.  Aceasta va putea solicita emiterea unui ordin european de protecţie, în condiţiile legii speciale.   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite