UPDATE Cod galben de furtună emis pentru mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe judeţe din ţară se află duminică sub Cod galben de furtuni, fiind aşteptate inclusiv căderi de grindină. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vor fi averse în cantităţi de 15-25 de litri pe metru pătrat, dar şi descărcări electrice.

UPDATE Sud-vestul judeţului Ilfov, inclusiv localităţile Berceni, Jilava, Chiajna, Ciorogârla, Grădinari, Mihăileşti şi Vidra, se află, până la ora 20.30, sub Cod galben de furtună. 

Specialiştii au anunţat frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, averse în cantităţi ce vor depăşi izolat 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Şi judeţul Sibiu se află, tot până la ora 20.30, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii şi averse de ploaie ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Judeţul Satu Mare, inclusiv municipiul Satu Mare, şi zona de munte a judeţului Cluj se află, până la ora 19.20, sub Cod galben de furtună. 

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici şi medii, averse care izolat vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până la ora 19.30, judeţele Galaţi, Vrancea şi Iaşi se află sub Cod galben de furtună, fiind aşteptate cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 25 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.

Centrul şi vestul judeţului Arad se află, până la ora 20.00, sub Cod galben de furtună. Specialiştii au anunţat frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse în cantităţi ce pot depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului.

UPDATE Specialiştii au emis o avertizare de Cod galben de furtună, valabilă până la ora 18.00, pentru judeţul Vrancea, inclusiv pentru municipiul Focşani. 

Se vor semnala averse în cantităţi care vor atinge şi depăşi 20 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni şi frecvente descărcări electrice.

Jumătatea nordică a judeţului Dolj, inclusiv municipiul Craiova, se află, până la ora 18.30, sub Cod galben de furtună. 

ANM a anunţat frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse în cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, şi judeţul Galaţi (zona delimitată de localităţile Tecuci, Matca, Horod, Drăgăneşti, Movileni, Podoleni, Barcea) şi zona de munte a judeţului Suceava ( inclusiv localităţile Izvoarele Sucevei, Moldova-Suliţa, Cârlibaba şi Câmpulung Modovenesc) se află sub Cod galben de furtună până la ora 18.30.

Meteorologii au anunţat cantităţi de apă care vor atinge şi depăşi 20 de litri pe metru pătrat, grindină, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie.


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova şi Dâmboviţa se află, până la ora 17.00, sub Cod galben de furtună. 

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, averse în cantităţi ce vor depăşi izolat 20-25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Jumătatea de est a judeţului Maramureş se află, până la 17.20, sub Cod galben de furtună fiind aşteptate frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici şi medii, averse care izolat vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la 17.30, estul judeţului Bihor şi estul judeţului Arad se află sub Cod galben de furtună. 

Aici se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, cantităţi de apă ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: temperaturile vor fi ridicate, însă de pe 27 mai sunt aşteptate ploile

Administraţia Naşională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (25 mai – 1 iunie), potrivit căreia în următoarele zile vom avea parte de vreme frumoasă şi de temperaturi ridicate. Specialiştii anunţă însă că începând cu 27 mai sunt aşteptate ploi pe arii mai extinse.

METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni: vara caniculară şi secetoasă

Meteorologii anunţă că vremea în următoarele trei luni va fi caniculară şi secetoasă. Specialiştii arată că valorile înregistrate vor fi peste normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi din ce în ce mai puţine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite