METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni: vara caniculară şi secetoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii anunţă că va fi vreme caniculară în următoarele trei luni FOTO Adevărul
Meteorologii anunţă că va fi vreme caniculară în următoarele trei luni FOTO Adevărul

Meteorologii anunţă că vremea în următoarele trei luni va fi caniculară şi secetoasă. Specialiştii arată că valorile înregistrate vor fi peste normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi din ce în ce mai puţine.

Astfel, conform prognozei meteo, în iunie, temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, cu excepţia sud-estului şi vestului ţării, unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei.

Temperaturile medii se vor situa între 13 şi 14 grade Celsius, în Moldova şi Transilvania, şi 21 de grade Celsius, în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

În Dobrogea, vor fi consemnate cele mai reduse precipitaţii, cu valori între 30 şi 60 de litri/metrul pătrat, în timp ce în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Moldova, cantităţile de precipitaţii vor ajunge şi la 125 l/mp.

Cum va fi vremea în iulie

În iulie, temperaturile aerului vor avea valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a regiunilor. În centrul şi nordul ţării, valorile termice medii pot fi normale şi vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade Celsius.

Mai mult, cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de deficit în cea mai mare parte a teritoriului, acest aspect fiind întâlnit în zona Dobrogei, cu cantităţi între 25 şi 55 l/mp de precipitaţii.

Cum va fi vremea în august

În decursul lunii august, meteorologii prognozează un regim termic ce se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul şi nordul ţării, dar şi peste normalul perioadei în restul teritoriului. Temperaturile medii se vor încadra între 15 grade Celsius, în Transilvania, şi 23 de grade Celsius, în Banat.

De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată ţara, fiind vorba în unele regiuni de secetă pedologică, cu valori minime cuprinse între 30 l/mp în Dobrogea şi 65 l/mp în Maramureş, şi maxime între 45 l/mp în Dobrogea şi 95 l/mp, în Moldova.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Taxa pentru Podul Feteşti - Cernavodă, sistată în perioada minivacanţei de 1 Mai

Şoferii care aleg să se ducă la mare în minivacanţa de 1 Mai nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa pentru podul de la Cernavodă. Autorităţile au decis ca această taxă să fie sistată în zilele de 30 aprilie, 1 mai şi 4 mai, potrivit avocat.net.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite