Un italian laudă protestele fermierilor din România: „Onoare românilor! Italieni, luați exemplu” VIDEO

0
Publicat:

Un italian cu mii de urmăritori pe rețelele sociale a postat pe TikTok un mesaj de admirație și de susținere pentru femierii români care protestează de opt zile pentru a-și susține drepturile.

Italianul laudă protestele organizate de fermierii români FOTO captură video Tik Tok
Italianul laudă protestele organizate de fermierii români FOTO captură video Tik Tok

De opt zile, România este scena unor proteste masive ale fermierilor și transportatorilor. Vama Siret este aproape blocată în prezent de manifestația fermierilor și transportatorilor, coloana de camioane întinzându-se pe 20 de kilometri pe DN2, la ieșirea din România spre Ucraina.

Protestele din România au atras atenția unui italian cu mii de urmăritori pe TikTok, Zio Giuliano, care a postat un mesaj de susținere și admirație pentru protestatari.

„Bravo, România! Sunteți o forță! Italieni, luați exemplu!”, a transmis el, iar mesajul lui a generat un val impresionant de reacții pozitive din partea italienilor și românilor deopotrivă.

„România este în stradă de opt zile. Am și un video pentru voi. Bravo, România! Sunteți o forță! Italieni, voi nu ieșiți. Urmăriți acest video! Onoare românilor! Grozav! Italieni, luați exemplu”, a mai spus Zio Giuliano.

Mii de italieni și români i-au felicitat pe protestatari pentru curajul de a ieși în stradă și de a-și susține drepturile.

„Mulțumim din suflet, italian minunat”, „România mea este o forță… atunci când oamenii înțeleg că nu se mai poate… Iubesc și Italia, pentru că acolo am două surori de peste 30 de ani. Mult succes ambelor țări”, „Mulțumim, frate, ești un adevărat patriot”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe contul de TikTok al italianului.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii Florin Barbu au negociat cu reprezentanții a numeroase organizații profesionale, promițând printre altele plata anticipată a unor subvenții, subvenționarea a 50% din costurile cu energia electrică și instalarea de sigilii electronice cu GPS în Portul Constanța pentru a monitoriza mai atent importurile.

Fermierii și transportatorii continuă să protesteze în marile orașe, în ciuda promisiunilor venite din partea guvernanților în ultimele zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite