Primar din Vaslui surprins în timp ce dansează pe mese. Este judecat pentru fraudarea alegerilor din comună VIDEO

0
Publicat:

Pe rețelele sociale s-a viralizat o filmare în care Benone Pletea, primarul comunei vasluiene Ibănești, dansează cu foc pe mesele căminului cultural din localitate. Edilul a fost trimis în judecată recent pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

image

Filmarea care face deliciul internăuților pe rețelele sociale a fost realizată anul trecut chiar de ziua primarului Benone Pletea. Pe imagini se vede cum edilul bate din picioare pe mesele căminului cultural din comună acompaniat de un taraf.

Mandatele obținute în fruntea comunei vasluiene de Benone Pletea au fost presărate cu numeroase scandaluri. În 2007, edilul a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la un an de închisoare cu suspendare, după ce a depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă o diplomă care atesta că ar fi absolvent al Academiei de Studii Economice București, în condițiile în care avea doar zece clase.

Un an mai târziu, primarul a fost dat afară de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă, fiind prins copiind de pe fițuici.  În 2021, edilul a fost reținut pentru 24 de ore pentru fraudarea alegerilor din Ibănești.

Potrivit anchetatorilor, Benone Pletea a falsificat 82 de adeverințe medicale prin intermediul cărora au fost întocmite cereri de vot cu urna mobilă în cadrul scrutinului electoral din 27 septembrie 2020. Benone Pletea (PSD) a fost reales atunci primar cu 518 voturi, devansând-o pe liberala Elena Ibănescu, care obținuse 212 voturi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad l-a trimis în judecată pe edil la finele anului trecut pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, alături de fostul viceprimar Ionel Iacomi.  

Subprefectul de Vaslui, costumat în Joker, dansează samba în Brazilia

La Vaslui s-a făcut remarcat recent și subprefectul Mircea Gologan (PSD), care recent s-a aflat în concediu în Brazilia, unde a dansat samba. Nu oricum, ci costumat în Joker, după cum se mândrește chiar el în imaginile postate pe internet.

Subprefectul s-a aflat în vacanță alături de doi importanți afaceriști din județ, Ciprian Safir și Bogdan Băbușanu. Safir are numeroase contracte cu primăriile din județ, în timp ce Băbușanu are contracte cu pavele în toată Moldova, potrivit Vremea Nouă.

La sfârșitul anului trecut, după arestarea baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, Gologan a început să tămâieze zilnic culoarele Prefecturii.

„Am observat că, de când tămâiez holul, niște persoane nu mai trec prin acel loc și astfel nu mai ajung la mine în birou. De ce? Habar nu am, dar eu mă bucur. Și am decis să tămâiez locul mai des, ca Dumnezeu să mă ferească de dușmani”, declara subprefectul Mircea Gologan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite