Titi Aur, experiență de infarct în trafic: „A mers 3 kilometri lipit de mine, nu aveam unde să mă dau“

0
Publicat:

Expert în conducere defensivă, Titi Aur a vorbit recent despre agresivitatea pe care o întâlnim la tot pasul în trafic. Fostul pilot de raliuri a spus că în unele cazuri un astfel de comportament iresponsabil e aproape tentativă de omor.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, Titi Aur a povestit în acest sens o întâmplare petrecută în apropiere de Râmnicu Sărat, în timp ce venea spre București din Moldova.

Titi Aur a explicat riscurile agresivității în trafic FOTO Adevărul
Titi Aur a explicat riscurile agresivității în trafic FOTO Adevărul

"Zilele trecute am venit dinspre Moldova și în apropiere de Râmnicu Sărat erau două coloane compacte, iar pe acostament erau și acolo mașini. A venit în spatele meu o mașină, a mers 3 kilometri lipit de mine semnalizând stânga și făcând cu blitz-ul. Nu aveam unde să mă dau. A stat lipit de mine. Nu atât de agresiv încât să o facă intenționat, dar își dorea neapărat să depășească. După ce eu, într-un final, m-am dat la o parte, a trecut în față și a devenit el mașina din fața mea", a explicat fostul pilot.

"Se păstrează pentru siguranță, nu ca să intre altul"

În acest caz, a spus Titi Aur, e vorba de acea agresivitate pasivă, inconștientă, acea dorință de a merge mai repede, deși nu e loc pentru acest lucru.

"Coloana nu mergea încet, ci cu 90-100km/h în afara localității. Era exact ce trebuie în acea zonă. Eu păstram distanța mai mare față de cei din fața mea, el din spate avea tendința să spună că e un loc liber în față.

Mulți șoferi nu înțeleg faptul că atunci când se păstrează distanța în față, se păstrează pentru siguranță, nu ca să intre altul. Dacă aș lăsa 3-4 secunde, 100-150 de metri, înțeleg, dar dacă eu sunt la aproximativ 50-60 de metri față de cel din față, cel din spate pentru ce vrea să depășească? Agresivitate pasivă este și când faci o depășire și intri foarte aproape sau foarte repede în față", a spus Titi Aur.

"Se poate transforma în accident mortal"

De asemenea, în trafic există și o agresivitate intenționată, când unul dintre șoferi face tot felul de gesturi. "Vine foarte aproape de tine, te depășește la limită, îți frânează în față, scoate degete pe geam, are atitudine agresivă evidentă și intenționată.

Acolo trebuie sancțiune drastică, adică anulat permisul de conducere, pentru că e aproape tentativă de omor. Se poate transforma în accident mortal prin acele gesturi intenționate“, a spus Titi Aur.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite