Titi Aur, pățanie de infarct pe Drumul Morții: „DN2 e nebunie! Toată lumea mă depășea, erau călare pe mine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E 85 sau DN 2, care leagă Bucureștiul de județele din nordul Moldovei, a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accidente rutiere. Fostul pilot de raliuri Titi Aur a rămas șocat când a văzut cum se circulă pe Drumul Morții.

Pentru a reduce numărul accidentelor, pe zece kilometri, între Sineşti şi Moviliţa, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a micşorat lăţimea benzilor şi astfel s-a introdus o bandă alternativă suplimentară de mers, fără a fi nevoie de exproprieri.

Fostul campion de raliuri, șocat când a văzut cum se circulă pe Drumul Morții FOTO Adevărul
Fostul campion de raliuri, șocat când a văzut cum se circulă pe Drumul Morții FOTO Adevărul

DN2 are în cea mai mare parte câte o bandă pe fiecare sens şi margini largi de drum, care le creează şoferilor senzaţia că se poate circula pe două benzi.

Comentând datele unui sondaj potrivit căruia 7 din 10 șoferi consideră că ar putea produce un accident grav, fostul campion de raliuri a mărturisit la DC News că rămas uimit.

Faptul că într-un sondaj spun asta, într-un fel e de bine, pentru că 7 din 10 conștientizează că se poate întâmpla, dar aș spune că doar declarativ. Comportamentul nu e deloc adecvat. Nu vedem 7 din 10 stresați să nu facă accident, ba dimpotrivă... dacă vorbim despre cum se circulă pe drumuri. De curând, venind dinspre Moldova, pe ruta Focșani - Râmnicu Sărat - Buzău, unde e șoseaua cu acel acostament - DN2 - e nebunie! Se merge mult, mult, mult peste limita legală, adică în localitate cu 100 km/h, în afara localității cu 130 - 140 km/h. Am încercat să merg relativ aproape de viteza legală, toată lumea mă depășea, toată lumea mă semnaliza, mergeam mai mult pe acea bandă (acostament), șoferii de TIR s-au supărat, erau în spatele meu, călare pe mine, m-au depășit. Comportament nu e deloc conform sondajului, care ar însemna ca 7 din 10 șoferi să fie semi-legali... cred că 11 din 10 mergeau foarte tare” spune Titi Aur. 

Eurostat: România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori).

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) şi Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) şi Letonia (78), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, faţă de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite