Tăiței retrași de la vânzare, după ce s-a descoperit că pot cauza „otrăvire acută”

0
Publicat:

Trei sortimente de tăiței sud-coreeni, care se găsesc și în magazinele din țara noastră, au fost retrase de la vânzare în Danemarca, întrucât pot cauza „otrăvire acută”, relatează The Guardian.

Produsele Samyang se bucură de o popularitate uriașă. Foto: Arhivă
Produsele Samyang se bucură de o popularitate uriașă. Foto: Arhivă

Potrivit Administrației daneze de Medicină Veterinară și Alimentară, trei dintre sortimentele de tăiței Samyang Foods au niveluri periculoase de capsaicină, compus ce se găsește în ardeiul iute. 

În acest sens, au fost retrase de la comercializare următoarele trei produse: Samyang – Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken și Hot Chicken Stew 

Conform autorității daneze, nivelul în cazul unui singur pachet de tăiței eraatât de ridicat încât prezintă un risc de otrăvire acută pentru consumator”. 

„Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca. 

Produsele Samyang se bucură de o popularitate uriașă, iar profitul operațional al companiei a ajuns anul trecut la mai bine de 110 milioane de dolari. 

Compania sud-coreeană a informat că este pentru prima dată când produsele au fost retrase pentru că au fost socotite ca fiind mult prea picante și a ținut să menționeze că va depune eforturi pentru a înțelege reglementările locale de pe piețele de export. 

„În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”, a transmis un purtător de cuvânt al Samyang Foods. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite