Stele verzi la televiziuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Figurile îndoielnice aruncate la televizor de PDL au ajuns să fie urâte de toată lumea.

Ca să fie bine manipulaţi şi anul acesta, aşa cum au tot fost de multă vreme în urmă, românilor li se serveşte zilnic aceeaşi piesă adaptată pentru micul ecran.

Personajele sunt moderatorii de la televiziunile zise „isterice" , pe de o parte, şi politicienii PDL de mâna a şaptea, pe de altă parte. Cei din urmă apar pe post de carne de tun în cadrul spectacolelor celor dintâi. Lucrurile stau aşa, seară de seară, de vreo doi ani şi nu mai surprinde pe nimeni. În faţa nemulţumirilor populare în creştere, pus să apere o guvernare haotică cu serioase lipsuri de competenţe, PDL a decis să practice anti-jocul. În fiecare zi, echipa de sacrificiu a partidului e trimisă să se arunce în aer în direct şi la oră de vârf, conform principiului „să murim cu ei de gât". Aşa se face că nişte inşi care abia sunt în stare să silabisească un text ocupă undele şi îşi dau cu părerea despre tot ce se întâmplă în ţară, de la pensii la fiscalitate, de la educaţie la strategia de apărare. Tipii sunt selectaţi corespunzător: nu suferă de bun-simţ, nu au ureche muzicală decât la înjurături, sunt sensibili la suferinţele oamenilor precum lupul în faţa mielului, le sare repede ţandăra şi, în general, neuronii pe care îi posedă nu sunt compatibili cu nicio formă de raţionament logic. Îi ştie toată lumea  şi nu se mai minunează nimeni de inepţiile pe care le turuie.

La rândul lor, televiziunile, siderate la început de calitatea mărfii care li se trimitea din Modrogan, au constatat că merge şi aşa, ba chiar mai bine. Publicul s-a obişnuit cu circoteca, cu răstălmăcirea evidenţelor. „Isteria" şi „agresivitatea prostească" s-au dovedit compatibile şi aducătoare de spectatori.

O vreme, toată lumea a fost fericită. Dar, inevitabil, lucrurile nu puteau decât să meargă prost pentru PDL. Figurile sinistre aruncate la
înaintare de partid, chiar dacă omorau emisiunile „istericilor", au ajuns să fie urâte cu patimă. Oamenii s-au săturat de aceste personaje până în gât şi le identifică total cu partidul prezidenţial.

De aici reacţia lui Traian Băsescu. În primul rând a fost un semnal pentru oprirea unei acţiuni de autosabotaj mediatic. Iar, în al doilea rând, a fost ocazia pentru a-i ataca pe un nou front pe veteranii partidului, acuzându-i că stau la fereală în tranşee în timp ce fraierii sunt trimişi la luptă.

Evident că un partid ca PDL nu iese cu diverse figuri în public dacă aprobarea nu vine de sus. Dar acum, preşedintele a decis să schimbe macazul. Dacă mai răreşte din şleahta de părerologi violenţi pe care tot PDL i-a promovat cu sârg, îşi face un bine sieşi şi partidului. Dacă, folosind aceeaşi ocazie, mai dă şi o smetie tipilor de care vrea să scape din PDL, avantajul Cotrocenilor este dublu. Congresul PDL se apropie rapid şi stele verzi vor fi din ce în ce mai mult pe ecrane. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite