Soțiile microbiștilor din România vor primi butoane de panică odată cu începerea Euro 2024. Cum le-ar putea proteja

0
Publicat:

Soţiile microbiştilor vor primi butoane de panică odată cu începerea Campionatului European de Fotbal 2024, în cadrul unei campanii derulate în România după ce o asociaţie pentru protecţia victimelor violenţei domestice a semnalat că aceste cazuri se se înmulţesc în timpul vizionării meciurilor de fotbal, potrivit antena3.ro.

EURO 2024 are loc în perioada 14 iunie-14 iulie. FOTO EPA
EURO 2024 are loc în perioada 14 iunie-14 iulie. FOTO EPA

Studiul din spatele campaniei arată că, indiferent de rezultatul meciurilor, crește numărul cazurilor de violență domestică în timpul urmăririi transmisiunilor de fotbal. 

În total, 200 de femei vor primi butoane de panică, pe care le vor putea păstra şi după sfârşitul Euro 2024.

Un astfel de dispozitiv include un buton pe care femeile îl vor purta în permanenţă, de preferat într-un loc ascuns, astfel încât, în caz de ameninţare, agresorul să nu observe că butonul de panică a fost activat.

Cum funcționează dispozitivul

Prin apăsarea butonului, un semnal de alertă va fi transmis prin SMS către persoanele de încredere selectate anterior de femeia care primește un astfel de dispozitiv.

Jumătate dintre cele 200 de beneficiare sunt deja în bazele de date ale asociaţiilor de combatere a violenţei domestice

Celelalte 100 de femei vor primi dispozitivele prin intermediul influenceriţelor din mediul online.

Potrivit unor statistici recente ale asociaţiilor de profil, peste 13% dintre femei şi-au luat cel puţin o zi liberă de la serviciu din cauza conflictelor domestice.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite