Rezultate alegeri locale 2024. Membrii unei secții de votare s-au autodenunțat că au încurcat rezultatele la alegeri. „Am greșit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii unei secții de votare din Botoșani au fost protagoniștii unei întâmplări halucinante. Aceștia au recunoscut public, că din greșeală au încurcat rezultatele finale, la vot și au dat câștigător, de fapt, pe candidatul care a pierdut.

În comuna Albești rezultatele au fost inversate FOTO albestibt.ro
În comuna Albești rezultatele au fost inversate FOTO albestibt.ro

La Botoșani alegerile locale de duminică 9 iunie, continuă să producă surprize. Unele de-a dreptul incredibile. Într-o comună din Botoșani, la o secție de votare, membrii comisiei au reușit să inverseze rezultatele între candidați și să-l dea câștigător pe cel care, de fapt, pierduse alegerile. Membrii comisiei și-au recunoscut greșeala în scris și dau pe vina pe oboseală.

”Am greșit notarea rezultatelor în procesul verbal”

Incidentul a avut loc la secția de votare 147 din satul Buimăceni, comuna Albești. Membrii comisiei, după numărarea voturilor au completat greșit documentele finale, schimbând numărul de voturi între principalii candidați. Mai precis aceștia au trecut cele 184 de voturi obținute la Buimăcen de candidatul PSD, Câmpanu Florin Cristian, în dreptul contra-candidatului său Brașoveanu Brăduțu Petru de la PNL. Din cauza aceste greșeli, pe aceea secție de votare, câștigătorul a fost dat în mod greșit. Membrii comisiei au recunoscut public greșeala și au dat vina pe oboseală și căldură.

Declarația a fost scrisă pe o foaie de hârtie, cu pixul. ” Ne cerem scuze public, deoarece pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor în procesul verbal privind cnsemnarea votării pentru primar din data de 9 iunie 2024, prin trecerea inversă a numărului de voturi în dreptul candidaților. Astfel, rezultând câștigător Brașoveanu Brăduțu Petru din partea PNL cu un număr de 165 voturi, ceea ce nu este corect. Câștigător pe satul Buimăceni fiind Câmpanu Florin Cristian din partea PSD cu un număr de 184 de voturi. ”, au precizat membrii comisiei. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite