Părintele Francisc Doboș, de Paști: „Îi dai follow lui Dumnezeu când nu poți trăi fără El!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Francisc Doboș a explicat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai“, la Kanal D, că nu trebuie să-i delegăm lui Dumnezeu rezolvarea unei probleme și că expresia corectă este «Doamne ajută-te!».

Părintele Francisc Doboș
Părintele Francisc Doboș

Părintele Francisc Doboș, paroh al Bisericii Romano Catolice Sacré-Cœur din București, crede că nu trebuie să-i delege lui Dumnezeu rezolvarea situației sale. „Nu trebuie să-i deleg lui Dumnezeu rezolvarea situației mele. Și uit că mi-a dat ochi ca să văd, mâini ca să ajut, picioare care să meargă pe un drum corect în viață. Inventasem expresia, sau poate am preluat-o: «Doamne ajută-te!». Ajutorul de la Dumnezeu are nevoie de implicarea mea. El mă pune acolo, prezență a Lui, pentru viața altora oameni. Cele mai puternice cuvinte? Clișeul: «Te iubesc». Apoi «Te rog» și «Iartă-mă!», spuse și lui Dumnezeu, și celor cărora le-am greșit”, a comentat preotul.

„Îi dai follow lui Dumnezeu când nu poți trăi fără El!”

Părintele Doboș este un susținător al tehnologiei: „O pot folosi spre bine, ca să transmit frumosul, așa cum o pot folosi spre rău, pentru a distruge. Dacă ar trăi astăzi, Sfântul Petru ar fi avut cont de Instagram?!”. „Internetul rămâne un mijloc. «Follow» i se dă unei persoane concrete, nu unei aparențe. Vrem să-l transmitem pe Dumnezeu fără prea mult filtre.

Munca Bisericii este ca nu cumva să-L prezentăm pe Dumnezeu așa cum nu este. Nu este doar cel care pedepsește, este exigența unei iubiri care mă responsabilizează. Îi dai follow lui Dumnezeu când îți dai seama că nu poți trăi fără El! Atunci când nu apelezi din interes, pentru că vrei sănătate, bani, job, prin acatiste. Când nu mai poți trăi în afara Lui!”, a mai declarat Francisc Doboș.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite