Moda vacanţelor peste hotare, criticată de oamenii din turism. „Românii ar trebui să îşi descopere întâi ţara“

0
Publicat:

În ciuda preţurilor tot mai mari şi a salariilor mici din ţară, statisticile arată că tot mai mulţi români optează, de la an la an, pentru vacanţe în străinătate.

Vacanţe în străinătate SURSĂ Arhiva Adevărul
Vacanţe în străinătate SURSĂ Arhiva Adevărul

Cifrele oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în primele cinci luni ale anului 2023, peste 7.2 milioane de români au avut parte de vacanţe în afara graniţelor României.

Numărul celor care îşi petrec vacanţele în străinătate, în creştere

Institutul Naţional de Statistică arată că, în primele cinci luni ale anului 2023, numărul celor care au trecut prin punctele de frontieră a fost cu aproximativ 20,2% mai mare faţă perioada 1 ianuarie 2022 - 31 mai 2022. Oamenii din turism susţin că românii aleg, în ultima perioadă, să meargă în străinătate, chiar dacă nu au descoperit încă frumuseţile României. 

,,Pentru agenţiile de turism este foarte convenabil că românii aleg să îşi petreacă vacanţele în străinătate, deoarece turiştii cumpără, de multe ori, aceste pachete de la noi. Pentru vacanţele în ţară, planul poate fi făcut mult mai simplu, fără ajutorul agenţiilor de turism. Cu toate acestea, este păcat că mulţi români refuză să descopere propria ţară, să vadă frumuseţile României. Avem turişti care nu au vizitat cele mai importante obiective din România dar care au vizitat foarte multe dintre capitalele Europei. Este păcat că românii nu mai pun preţ pe valorile ţării", a precizat Bogdan Diaconu, agent imobiliar din Iaşi.

Cum arată turismul din România

În ciuda numărului mare de plecări şi numărul celor care aleg să viziteze România este în creştere. Astfel, dacă peste 7,2 milioane de români au ales să îşi petreacă vacanţele în străinătate, în primele cinci luni din 2023, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România au însumat peste 4,3 milioane de persoane. Vorbim deci despre o creştere cu aproximativ 20.4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, conform Institutului Naţional de Statistică. Din totalul de 4,3 milioane de sosiri în structurile de primire turistică din România, 16.8% sunt reprezentate de turişti străini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite