Ministrul Rafila despre Spitalul din Urziceni: ”Am văzut ce oferă spitalul cetățenilor”

0
Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că spitale precum cel din Urziceni unde o femeie a născut pe asfalt au fost preluate de autorități în urmă cu 14 ani, dar acestea n-au știut să le și organizeze.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: Arhivă
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: Arhivă

”Trebuie să spunem adevărul. Aceste spitale au ajuns la autorităţile locale în 2009, în urmă cu 14 ani. Când şi-au asumat să le ia în proprietate, nu şi-au asumat doar proprietatea spitalului, ci şi faptul că vor organiza activitatea în aşa fel încât să aibă servicii medicale comunităţile de care răspund. Ministerul Sănătăţii are un cadru legislativ, putem să facem evaluări împreună cu CNAS pentru că acolo există evidenţa serviciilor de sănătate pe care le prestează aceste spitale”, a declarat Alexandru Rafila.

”Am făcut o evaluare şi aţi văzut că structura spitalului e una, serviciile medicale e alta”, a continuat Rafila cu referire la Spitalul Municipal Urziceni.

”Vreau să fie foarte clar, nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu, ambulatorii sau spitalizări de zi este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă eu cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Am văzut ce le oferă spitalul. Dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo, să zicem în  două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament”, a adăugat Rafila.

Acesta a mai spus că prin PNRR va fi creată o reţea de ambulatorii de specialitate: ”Noi am început în PNRR să facem o reţea naţională de ambulatorii de specialitate. Nu ne împiedică nimeni şi nu îi împiedică nimeni pe primari, pe preşedinţii CJ  să lucărm împreună pentru a găsi o soluie corectă de furnizare a serviciilor medicale, în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul (...) Cred că oamenii, şi oamenii din Urziceni, au nevoie de servicii medicale, nu de un loc unde să se ducă să nu găsească pe nimeni (...) Nu închidem spitale, ci trebuie să găsim soluţia pentru servicii”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite