LOTO 6/49: în căutarea combinaţiei norocoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extragerile Loteriei Române de duminică îi pot aduce jucătorului care ghiceşte combinaţia la Loto 6/49 peste nouă milioane de euro. Însă, combinaţiile care au ieşit în ultima vreme din urna de extrageri au sfidat regulile probabilităţii.

Cei mai mulţi dintre noi, jucăm la Loto numere care au o semnificaţie aparte, precum zile de naştere, numărul de la pantofi sau suma cifrelor primului salariu, fără să luăm în calcul probabilităţile sau să facem înainte o schemă de joc. În ultimele luni, însă, chiar şi cei mai scrupuloşi dintre jucători au fost luaţi prin suprindere de combinaţiile extrase la jocul Loto 6/49. Vă prezentăm câteva dintre „ciudăţeniile” acestui joc atât de îndrăgit de români.

Prima este repetarea numerelor în descurs de mai multe extrageri. Majoritatea jucătorilor sunt convinşi că dacă un număr a ieşit la o extragere cu singuranţă nu va mai ieşi încă o dată la următoarea extragere. Această „regulă” însă urma să fie încălcată de mai multe ori de la începutul lunii mai şi până acum.

6 şi 22, numerele care s-au repetat la începutul lunii mai

Spre exemplu, în duminica de 5 mai a avut loc o extragere specială Loto în cadrul căreia au fost extrase numerele 6, 12, 22, 34, 38, 48. Nu mică le-a fost mirarea celor care şi-au cumpărat bilet şi pentru extragerea următoare, care a avut loc joia, pe 9 mai, când au văzut că din urnă au ieşit din nou numerele 6 şi 22. Mai mult, un alt număr extras din urnă a fost 23. Or, majoritatea dintre noi evităm să jucăm combinaţii de numere atât de apropiate una de alta. La această extragere au ghicit cinci numere norocoase 12 persoane. Asta în condiţiile în care la următoarea extragere unde au ieşit numerele 3, 5, 9, 11, 29 şi 45 au ghicit cinci numere norocoase 61 de persoane. Însă şi această combinaţie este, potrivit regulilor specialiştilor, destul de improbabilă, întrucât conţine doar numere impare.

Numărul 44, vedeta ultimelor jocuri

La extragerea din 16 mai, au ieşit din nou numere alăturate „26, 27”, iar la extragerea de joi 30 mai au fost extrase chiar trei numere consecutive „10, 11, 12”, iar cei care au ghicit cinci din cele şase numere în acea duminică au fost 13 la număr. În plus, atât la extragerea de duminică, 2 iunie, cât şi la următoarea extragere a ieşit numărul 34. Duminică, 9 iunie, au ieşit numerele consecutive 44 şi 45, iar 44 a fost prezent la următoarele două extrageri, deci şi pe 13 şi 16 iunie. În plus, dacă pe 16 iunie a ieşit câştigător şi numărul 9, acesta s-a repetat la ultima extragere a Loteriei Române în tandem cu numărul 8. Astfel, la ultima extragere au ieşit câştigătoarele numerele 8, 9, 21, 36, 38 şi 41.

Rezultatele extragerilor Loto 6/49 infirmă toate predicţiile specialiştilor care îi sfătuiesc pe cei care pun bilete la loto să joace în egală măsură numere pare şi impare sau numere mari şi mici. Totodată, aceştia spun că au mai multe şanse de câştig numerele care nu au mai ieşit de mult timp.

Varianta simplă are mai multe şanse

Totodată, statisticile arată că şansele de câştig sunt mai mari dacă jucaţi o variantă simplă şi nu scheme complicate. „Cei mai mulţi câştigători la Loto au avut o combinaţie norocoasă de numere într-o variantă simplă. În plus, o variantă simplă este şi mai ieftină“, atrage atenţia specialistul Corneliu Lala, în cartea sa „6/49“.

În schimb, Jermaine D. Roby, câştigător la loteria din Florida, susţine, într-un articol postat pe blogul său, că sunt mai multe şanse de câştig la loteriile cu numere mai mici şi mai puţine. Aşadar, potrivit acestuia, teoretic românii au mai multe şanse de câştig la LOTO 5/40 decât la LOTO 6/49.

În plus, Roby e de părere că o combinaţie norocoasă va conţine deopotrivă numere pare şi impare, dar şi numere mari şi mici. Ideal, spune acesta, e să alegeţi un bilet cu trei numere impare şi două pare sau invers. Trebuie să reţinem însă că aceste reguli sunt orientative, nu întotdeauna valabile.

După ce v-aţi ales combinaţia norocoasă, este bine să vă asiguraţi că suma tuturor numerelor alese este mai mare decât 106, dar nu depăşeşte 179. Potrivit statisticilor, peste 70% dintre combinaţiile norocoase se încadrau în acest interval.

Premiul cel mare la extragerile Loteriei Române nu a mai fost câştigat din 15 noiembrie anul trecut, astfel că premiul cel mare a ajuns la peste 42 de milioane de lei, adică 9,2 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite