Cine joacă, de fapt, la Loto şi care sunt şansele reale de câştig ale împătimiţilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potul cel mare al Loteriei Române depăşeşte opt milioane de euro în această săptămână, asfel că jocul 6/49 a devenit unul dintre cele mai incitante pentru românii amatori de jocuri de noroc. Cele 8,48 milioane de euro înfierbântă minţile celor mai mulţi dintre români, astfel că ne-am propus să vedem care este profilul jucătorului la Loto şi, în măsura posibilităţilor, să descoperim care sunt şansele acestuia de câştig.

Tineri, bătrâni, bărbaţi, femei, cu toţii cumpără bilete la LOTO cu speranţa că vor pune mâna pe banii Loteriei. Fie că visează vacanţe exotice, case luxoase sau îndepărtarea grijilor materiale, românii care intră în agenţiile Loteriei Române se gândesc, măcar pentru o secundă, cum ar fi să plece acasă cu premiul cel mare.

Spre exemplu, Szabolcs Tóth are 77 de ani şi joacă la Loto de 45 de ani. Nu a câştigat nimic până anul trecut, când a reuşit să ghicească trei numere care i-au adus 30 de lei. „Am câştigat experienţă. Ştii, e ca un drog. Chiar dacă nu câştigi, odată ce ai început, nu te mai poţi lăsa”, spune bărbatul.

Combinaţia „magică” ce nu a adus niciodată premiul cel mare

Deşi nu a câştigat niciodată vreun premiu important, bărbatul spune că joacă în fiecare săptămână aceeaşi combinaţie. „Nu pot să vă spun numerele. Sunt magice. Orice rostire a unei astfel de combinaţii îndepărtează elementul magic. Or, vedeţi voi, mie tocmai ăsta îmi trebuie ca să câştig”, a mai spus acesta.

A dezvăluit însă că toate numerele ce fac parte din combinaţia „norocoasă” au o semnificaţie aparte. „Uite, vă dezvălui că joc întotdeauna cifra 7. Şi să vedeţi de ce: pe 7 iulie s-a născut sora mea, şapte ani mai târziu, tot pe 7 iulie, la aceeaşi oră, m-am născut eu. Ei, cum să nu joc eu cifra 7?”, întreabă retoric Szabolcs.

Unii români joacă doar când sunt puse în joc câştiguri impresionante

Nu toţi românii sunt însă atât de împătimiţi ai jocurilor Loteriei Române. Luminiţa Gavrilescu, care are 38 de ani, este unul dintre jucătorii de ocazie la Loto 6/49  pentru că, spune ea, că nu are mereu timp să îşi cumpere bilet.

„Nu reuşesc să ajung de fiecare dată să pun bilete la Loto, însă nu ratez niciun moment în care premiul este atât de mare. De la extragerea de Paşte, joc în fiecare săptămână cu religiozitate. Nu ştiu ce e, cred că fascinaţia unui câştig atât de mare este de vină”, mărturiseşte Luminiţa.

Mai mult, jucătoarea din Bucureşti povesteşte că adesea i se întâmplă să ghicească combinaţii de trei sau patru numere. „Nu e un câştig fabulos, dar mă bucur de fiecare dată când mi se întâmplă”, spune ea.

Ce şansă are combinaţia Luminiţei Gavrilescu?

Luminiţa Gavrilescu joacă întotdeauna aceeaşi combinaţie la jocul 6/49, care, spune ea, are o semnificaţie importantă. „Nu aş juca niciodată numere la nimereală. Eu cred foarte tare în combinaţia: 12, 13, 19, 25, 8 şi 14. Sunt datele de naştere ale membrilor familiei mele şi vârstele copiilor mei”, spune Luminiţa.

Întrucât Luminiţa Gavrilescu a fost de acord să ne dezvăluie combinaţia sa norocoasă, am încercat să descoperim şansele acesteia de câştig la următoarea extragere Loto.

Potrivit profesionistului la jocurile de noroc Richard Lustig, combinaţia Luminiţei are toate şansele ca la extragerea de duminică să ia potul cel mare, întrucât susţine că trebuie jucate numere din grupa necâştigătoare la ultimele jocuri. Astfel, dacă joia trecută a ieşit combinaţia 6, 38, 47, 34, 32 şi 14, atunci, potrivit teoriei lui Lustig, data viitoare vor ieşi mai multe numere din grupa 1-9 sau 10-19. Deci, combinaţia Luminiţei ar putea fi una norocoasă din acest punct de vedere.

În schimb, Jermaine D. Roby, câştigător la Loteria din Florida susţine că e la fel de important ca o combinaţie să conţină atât numere mari, cât şi numere mai mici. Din acest punct de vedere, combinaţia Luminiţei ar putea fi ajustată.

La fel de important, spun specialiştii, este verificarea numerelor care au ieşit câştigătoare în ultimele jocuri. Portalul schemeloto.ro, site independent de Loteria Română, pune la dispoziţia utilizatorilor statistici privind şansele de reuşită ale unei combinaţii. Consultând portalul, am descoperit că toate numerele Luminiţei Gavrilă sunt „fierbinţi”, având şanse de peste 87,5% să facă parte din următoarea combinaţie norocoasă ce va fi extrasă la Loto 6/49. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite