Godină îl critică dur pe polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta: „Face mii de euro filmând șoferii și punându-i pe Facebook”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Godină îl critică dur pe Kovacs Valer, care ar fi fost demis pentru că i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta pentru o ședință foto electorală. Polițistul-influencer explică de ce nu-i ia apărarea fostului său coleg, care de fapt a fost demis pentru 114 de abateri disciplinare.

Luis Lazarus, Diana Șoșoacă și Kovacs Vlaer, în campanie electorală. FOTO: FB/Diana Șoșoacă
Luis Lazarus, Diana Șoșoacă și Kovacs Vlaer, în campanie electorală. FOTO: FB/Diana Șoșoacă

„Am obosit ca de câteva săptămâni să primesc zilnic mesaje sau să fiu etichetat în comentarii în care sunt dojenit sau chiar înjurat pe motiv că nu îi iau apărarea polițistului Kovacs Valer”, scrie polițistul Marian Godină pe contul său de Facebook.

Valer Kovacs, polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca, pentru un clip electoral, a fost destituit, zilele trecute, pentru că a „exprimat opinii contrare intereselor României", a transmis MAI.

Conform Raportului de cercetare prealabilă, în esenţă, în cadrul cercetării prealabile, s-a reţinut faptul că, în intervalul iunie 2022 - martie 2024, „cel în cauză a distribuit în spaţiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar şi prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conţinut audio-video, care, prin mesajul şi afirmaţiile făcute, a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistraţi etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferinţe politice, a încălcat obligaţia de a respecta confidenţialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect faţă de colegi sau alte persoane şi nu a asigurat informarea corectă a cetăţenilor”, a precizat MAI.

Godină a enumerat mai multe motive pentru care nu sare în apărarea fostului său coleg:

„În primul rând, eu nu sunt lider de sindicat ca să fac asta. Cu toate astea, aș fi fost primul care i-ar fi luat apărarea, așa cum am făcut și cu alți colegi de-a lungul timpului.

În al doilea rând, nu aș avea ce spune în apărarea domnului Kovacs. O să explic mai pe larg în rândurile ce urmează.”

Godină spune că domnul Kovacs Valer l-a contactat prima dată în pandemie, atunci când i-a cerut ajutor.

„L-am ajutat atunci așa cum am știut, deși i-am zis că nici mie nu mi se pare normal ceea ce face și că depășește cu mult limita unor regulamente. Fusese atunci destituit din Poliție, dar decizia a fost infirmată și a fost repus în funcție la intervenția prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban”, explică Godină.

Godină îl desființează pe polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta 

După acel incident, care ar fi „trebuit să-i bage mințile în cap”, spune Godină, „dl Kovacs a prins tupeu și mai mare și a batjocorit orice regulament, sfârșind prin a fi destituit din nou din Poliție luna trecută.”

Polițistul-influencer precizează că nu folosit întâmplător cuvântul „tupeu”, în loc de „curaj”, deoarece „dl Kovacs nu e curajos, ci tupeist, are un tupeu nesimțit”.

„Motivul destituirii sale, cel apărut în presă, a fost acela că a împrumutat motocicleta și casca de poliție doamnei senator Șoșoacă, aflată în plină campanie electorală. Deși știa foarte bine că nu de asta a fost destituit, dl Kovacs a lăsat publicul în eroare și s-a victimizat pe unde a putut, apelând la binecunoscuta replică "dar ce am făcut, am omorât pe cineva?"”- explică Godină.

El are chiar un mesaj pentru fostul coleg:

„Nu, domnule Kovacs, că erați la pușcărie acum dacă ați fi comis omor. Ați comis doar o abatere disciplinară pe care nu ați fost în stare să v-o asumați nicio clipă.”

Deșpre incidentul cu Șoșoacă: „înțelegeți câtă lașitate”

Godină a susținut că explicațiile lui Kovacs vis-a-vis de incidentul cu Diana Șoșoacă sunt cusute cu ață albă:

„Omul nostru a fost în stare să debiteze că în ziua călăririi motocicletei de poliție de către senatorul în campanie era Ziua Porților Deschise la MAI și de aceea a făcut acest gest. Înțelegeți câtă lașitate și ce l-a dus pe el capul să zică?

Ziua porțior deschise era la MAI, în București, în cadru organizat și autorizat, nu pe autostradă Timișoara-Lugoj.”

Godină a explicat pentru cei care îl vor critica dur pentru cele spuse despre Kovacs: „îi rog să își imagineze că eu aș împrumuta vesta antiglonț cu inscripția POLIȚIA, casca și arma unui politician în campanie ca să își facă o poză.”

În plus, fapta de mai sus reprezintă doar o abatere, pe lângă cele 113 pentru care dl Kovacs a fost destituit.

114 abateri disciplinare are Kovacs Valer

Practic, sunt 114 abateri disciplinare - susține polițistul brașovean.

Godină a enumerat doar câteva dintre lucrurile pe care le-a observat, fără să urmărească personajul, „pentru că îmi era jenă ori de câte ori citeam ceva scris de el, omul fiind complet agramat, lucru extrem de rușinos pentru un polițist care alege singur să se expună pe rețele sociale.”:

1. „Eu sunt polițist cinstit, așa că îmi permit să merg la mare doar cu cortul" afirma dl Kovacs într-un videoclip.

„Carevasăzică, polițiștii care merg la hotel sau în alte țări sunt corupți. Doar dl Kovacs e cinstit, iar el merge la cort. Domnule Kovacs, dar ce faceți cu salariul? Știu românii ăia naivi care vă compătimesc pe net ce salariu aveați ca polițist? Dar cu voucherul de vacanță ce făceați? Știți că sunt români care nici măcar nu pot spera să primească 1450 de lei bani de concediu? Nu vă e oare rușine?” – a comentat Godină.

2. "Sunt singurul polițist care amendează CNADR, d-aia vor să mă dea afară."

„Fals, domnule Kovacs, sunt mulți polițisți care fac asta, doar că nu au canale de comunicare să strige asta si nici nu văd de ce ar face-o. Chiar la postările dvs v-au comentat polițiști care au scris că și ei amendează CNADR, dar le-ați șters comentariile și i-ați blocat. PS când eram la rutieră și eu am sancționat administratorul drumului, adică Primăria Brașov” – a susținut Godină.

„Filma conducătorii auto și-i punea pe Facebook”

3. „Asta mi se pare de departe cea mai gravă. Polițiștii au in dotare bodycam uri care înregistrează interacțiunea dintre ei și conducătorii auto. Și noi, la mascați, avem camere la misiuni.  Filmările se descarcă după program, la sediu, pe un suport securizat, la care nu avem acces. Filmările reprezintă probe și pot fi cerute de instanță, parchet etc”, explică Godină.

Ce a făcut dl Kovacs? „Și-a cumpărat propriul bodycam și s-a făcut creator de conținut în timpul serviciului. Astfel, filma conducătorii auto care săvârșeau abateri și, fără ca măcar să le blureze fața, îi posta pe fb, unde aceste video-uri îi generau lui bani” – explică Godină.

Polițistul brașovean susține că astfel Kovacs îi umilea pe acei oameni, ținându-le morală, „știind clar că totul e o regie ieftină și că va face un nou video viral care îi va aduce bani, spre deliciul publicului care îl aplauda și îl lăuda pentru faptul că polițistul aplica doar un simplu avertisment”.

Godină spune că oamenii opriți erau aleși, șoferi de camion, oameni rupți de muncă și de greutăti, care să prindă la public și care să nu facă reclamații pentru încălcarea GDPR, fiind mulțumiți că au scăpat de amendă.

„Ați vrea să vă oprească Valer și să vă umilească în fața unei țări întregi ca să aibă el ce monetiza apoi pe Facebook? Eu nu” – concluzionează Godină.

„Ce face cu banii de pe fb și titok, probabil câteva mii de euro lunar?”

4. „Lucrez de 20 de ani în Poliție și nu am casa mea, locuiesc în chirie", mai zicea dl Kovacs.

Domnule Kovacs, dar rate pe 30 de ani aveți? Că toți cei care își iau apartamente, o fac cu credite. Așadar, e doar o alegere. Nu ai apartament, dar nu ai nici rate. Dacă voiai să ai, aveai. Cu sacrificii, așa cum au toți polițiștii”, comentează Godină.

5. La postarea unui coleg care distribuia o strângere de fonduri pentru doi copii bolnavi, la care se putea dona și doar 3 euro prin sms, apare dl Kovavs și comentează: „eu nu imi permit să donez, dar voi distribui postarea”.

„Poftim?? Ai nesimțirea să zici că nu îți permiți să donezi 3 euro? 15 lei?? L-a întrebat asta și colegul meu, ce face cu banii de pe fb si tik tok (probabil cateva mii de euro lunar), iar dl Kovacs și-a sters comentariul și l-a blocat peste tot. Acum, dl Kovacs se visează ministru de interne. Îi urez succes!” – a concluzionat Godină.

Polițistul brașovean își critică fostul coleg pentru că poartă puloverul de uniformă direct peste pielea goală: „Se pare că nici portul uniformei nu-l cunoaște.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite