Epidemia de rujeolă continuă să afecteze mii de persoane. Care sunt beneficiile vaccinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Epidemia de rujeolă continuă să facă victime, ţara noastră având peste 15.000 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate în evidenţele medicilor, începând cu februarie 2016, şi 59 de decese.

Concret, din cei 59 de morţi, 33 aveau până într-un an, 17 aveau între un an şi 3 ani şi cinci copii aveau vârste cuprinse între 4 şi 17 ani. Totodată, rujeola a ucis şi patru adulţi cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani. 

În ceea ce priveşte rata de acoperire vaccinală de la noi din ţară, ea trebuie îmbunătăţită. Asta pentru că, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o rată de acoperire vaccinală de cel puţin 95%, în România ea este la 81%, adică prea puţin pentru a putea asigura o protecţie adecvată. 

„Sunt necesare două doze din vaccinul ROR pentru a proteja populaţia împotriva actualei epidemii şi pentru a preveni viitoare epidemii. Este nevoie de campanii naţionale de informare, pentru a educa părinţii cu privire la beneficiile vaccinurilor. Părinţii au nevoie de informaţii adecvate cu privire la accesul copiilor la vaccinare, în special în comunităţile în care nu există medici de familie şi centre specializate de vaccinare”, arată UNICEF. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite