Dr.Mihai Craiu, despre rujeolă: „Ce facem, oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copii?”

0
Publicat:

Dr.Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, avertizează în privința epidemiei de rujeolă și a ratei scăzute de vaccinare, după primul caz tragic înregistrat la Brașov, unde un bebeluș de 7 luni a murit. 

Rujeola, o boală contagioasă care poate da complicații la copiii nevaccinați FOTO Shutterstock
Rujeola, o boală contagioasă care poate da complicații la copiii nevaccinați FOTO Shutterstock

A apărut deja o știre tragică. Dar care nu surprinde nici un specialist în domeniul infecțiilor la copil. A murit, în Brașov, un sugar în vârstă de 7 luni. Care a făcut complicații foarte grave deoarece s-a îmbolnăvit de rujeolă de la fratele său în vârstă de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece părinții lui au refuzat vaccinarea sa”, scrie medicul pe pagina de socializare Spitalul Virtual pentru Copii, îndemnând părinții să citească mărturia și strigătul de frustrare al unuia dintre cei mai mari specialiști în infecții la copil, doamna Profesor Oana Falup-Pecurariu, care a fost martorul acestui caz.

În continuare, specialistul se întreabăce este de făcut, atâta timp cât unii părinți aleg să nu își vaccineze copiii, punându-i în pericol nu doar pe ei, ci și de cei din jur. Pentru a fi mult mai convingător, medicul a povestit experiența sa de părinte. A ales să-și vaccineze ROR copilul, deși acesta avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Astăzi, fiul medicului este un adult sănătos, arhitect și profesor la una dintre cele mai cunoscute universități din lume,

„Vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu”

Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare... Apoi epidemie, apoi mii de morți.

Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume.

Deci, am putea încerca, până nu e prea târziu...”

„M-am tot întrebat cât valorează viața?”

Pe de altă parte, și medicul Oana Falup-Pecurariu atrage atenția asupra vaccinării copiilor:

Campania de presă nu și-a atins scopul, pentru că noi toți ne gândim că nu ni se poate întâmpla nouă. Că ce dacă nu ne vaccinăm copilul sau copiii împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului. Se vaccinează alții, nu noi. Că - nu e așa? - vaccinul dă autism. Și, uite așa, nici autismul nu a scăzut ca incidență, dar avem epidemie de pojar. Iar acum ne luptăm cu febra, pneumonia, encefalita și decesul la copiii cu pojar. M-am tot întrebat cât valorează viața?Pentru mine este neprețuită și pentru a o proteja mă folosesc de tot ceea ce oferă știința”, mai spune Oana Falup în articol.

Medicul brașovean spune că poate a venit acel moment în care trebuie să înțelegem că vaccinarea ne protejează copiii. Că fiecare viață e importantă. Că ar trebui ca fiecare copil să nu treacă prin pojar, căci nu putem prezice care va fi evoluția bolii pentru copilul nostru. Dar, mai ales, nu merită să faci boala pentru că părinții tăi nu au crezut în știință, ci în alte spuse…

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite