Postare impresionantă a unui medic pediatru după ce un bebeluș din Brașov a murit de rujeolă
0Un copil de o jumătate de an a murit la Brașov, după ce a fost internat în spital cu rujeolă. Medicul Oana Falup a scris un articol impresionant, în care spune că e momentul să credem în știință.

Un copil de o jumătate de an a murit la Spitalul de Copii din Brașov, după ce a făcut rujeolă. Pentru că avea o vârstă prea mică, micuțul nu a putut fi vaccinat împotriva acestei boli. El a luat boala de la fratele său mai mare, în vârstă de trei ani, care era eligibil pentru vaccin, dar nu a fost nici el vaccinat.
Acesta este primul copil mort de rujeolă de la izbucnirea epidemiei din țara noastră.
Profesor universitar doctor Oana Falup, medic șef pediatrie 1 la Spitalul de Copii din Brașov, chiar a publicat un articol în newsbv.ro, în care descria un caz de rujeolă la un bebeluș. Medicul brașovean a vorbit despre vaccinare și despre boala care poate fi fatală micuților.
Medicul a scris o scurtă poveste legată de faptul că românii au crezut mai degrabă în nespecialiștii care spuneau că vaccinul poate conduce la autism decât în medicii care recomandau vaccinarea atât pentru ca micuții să facă forme mai ușoare sau chiar să nu se îmbolnăvească, dar mai ales pentru eradicarea bolii.
„E seară, agitație mare la unitatea de primiri urgențe. Se aude clar o salvare care vine în mare viteză. Aduce un sugar de 6 luni care abia respiră. Febră de 40 de grade. Pe corp, o erupție roșiatică care este generalizată. La auscultația plămânului acesta este încărcat. Dar ce impresionează în egală măsură doctorii, dar și personalul, este faptul că acest sugar este cu afectare neurologică”, scrie Oana Falup.
Medicul spune că diagnosticul este de encefalită, o complicație a pojarului. Toată lumea a întrebat de unde a luat pojar bebelușul, iar răspunsul a venit imediat: de la fratele mai mare, care nu este vaccinat. După patru zile de luptă, bebelușul a deschis ochii și a plâns la durere, primul semn bun, așteptat de medici cu sufletul la gură timp de patru zile.
Oana Falup spune că este epidemie de pojar, din nou deoarece nu am înțeles că nu vaccinul determină apariția autismului și nu am înțeles importanța de a ne vaccina copiii pentru a-i proteja.
„Campania de presă nu și-a atins scopul, pentru că noi toți ne gândim că nu ni se poate întâmpla nouă. Că ce dacă nu ne vaccinăm copilul sau copiii împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului. Se vaccinează alții, nu noi. Că - nu e așa? - vaccinul dă autism. Și, uite așa, nici autismul nu a scăzut ca incidență, dar avem epidemie de pojar. Iar acum ne luptăm cu febra, pneumonia, encefalita și decesul la copiii cu pojar. M-am tot întrebat cât valorează viața? Pentru mine este neprețuită și pentru a o proteja mă folosesc de tot ceea ce oferă știința”, mai spune Oana Falup în articol.
Medicul brașovean spune că poate a venit acel moment în care trebuie să înțelegem că vaccinarea ne protejează copiii. Că fiecare viață e importantă. Că ar trebui ca fiecare copil să nu treacă prin pojar, căci nu putem prezice care va fi evoluția bolii pentru copilul nostru. Dar, mai ales, nu merită să faci boala pentru că părinții tăi nu au crezut în știință, ci în alte spuse…