Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre. Mai multe judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, sub Cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au emis, joi, o avertizare de cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, valabil până în 18 martie. Codul portocaliu este între Porţile de Fier şi Zimnicea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Totodată, meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic, valabil inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA) a precizat că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

De asemenea, începând de ieri şi până în 18 martie este în vigoare şi un cod galben de inundaţii pe Dunăre în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare now-casting cod galben de vânt puternic pentru municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău şi sudul judeţelor Dâmboviţa şi Prahova.

Avertizarea cod galben de vânt puternic pentru Bucureşti şi opt judeţe din sudul şi sud-estul ţării este valabilă până joi la ora 13.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Meteorologii au avertizat că se vor semnala intensificări locale ale vântului cu rafale ce vor atinge şi depăşi 60-70 kilometri la oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite