Cod galben pe Dunăre şi afluenţii Oltului. În zona Corabia, zeci de hectare de teren şi pădure sunt inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile care au început să cadă vor aduce probleme în judeţ, avertizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, informând că au fost emise două coduri galbene de creşteri de debite pe Dunăre şi afluenţii Oltului Inferior, dar şi că zeci de hectare de păşune se află deja sub apă.

Va ploua până în 11 martie, conform informării meteorologice primite de ISU Olt fiind vorba de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în intervalul 9 martie, ora 15,00 – 11 martie, ora 7,00.

„În intervalul menţionat, va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Banat, în Oltenia şi în vestul Munteniei se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat de peste 35...40 l/mp. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m altitudine precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări locale şi temporare în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 50-60 km/h.” informează meteorologii. 

La Corabia şi Gârcov apele au acoperit deja păşunile

Institutul Naţional de Hidrologie avertizează de asemenea că în aval de Porţile de Fier (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman) se vor înregistra creşteri de debite, atenţionarea cod galben fiind valabilă până în 15 martie. Şi afluenţii Oltului inferior vor pune probleme, în acest caz codul galben fiind valabil până în 11 martie, ora 12,00.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt deja în alertă, dispunându-se monitorizarea situaţiei din zona de competenţă, mai informează reprezentanţii ISU. De la Corabia au venit în această dimineaţă veşti că 15 hectare de păşune şi 12 hectare de pădure au fost inundate, alte 25 de hectare de păşune fiind afectate în localitatea Gârcov. Toate fac fac parte din zona inundabilă a Dunării.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite