Cel mai mare LEGO Star Wars din Europa, creat în România. Cum arată și cât a durat construcția sa FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă formată din 24 de români, pasionați de LEGO și, deopotrivă, fani Star Wars, a reușit să creeze o lucrare inedită: cea mai mare dioramă de acest fel, din întreaga Europă. Acum, românii își propun să bată recordul mondial, deținut, în prezent, de americani.

Cum arată cel mai mare LEGO Star Wars din Europa FOTO Adevărul
Cum arată cel mai mare LEGO Star Wars din Europa FOTO Adevărul

Diorama LEGO Star Wars a fost realizată de RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group), o comunitate de adulți cu profesii diferite, din diverse zone ale țării, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele LEGO.

Vlad, unul dintre membrii echipei, spune că ideea a venit natural, pentru că majoritatea celor care au participat la construcția dioramei sunt fani înfocați Star Wars. Așa că fiecare a venit cu ce a avut pe acasă.

Peste un milion de piese și șase luni de muncă

În total, românii au adunat peste un milion de piese.

Fiecare a contribuit cu ce a putut. Un coleg a făcut apa. Eu am făcut partea aceasta de nave. Un alt coleg a adus armata de Stormtroopers, alți colegi au făcut diverse clădiri”, a povestit Vlad.

Lego StarWars ArtSafari (4) jpg

Construcția a durat timp de șase luni, până când toate modulele au fost gata, în așa fel încât să alcătuiască tabloul complet. Deși există și alți pasionați care construiesc diorame LEGO similare, modelul, expus la Art Safari Kids, este unul unicat.

Sunt creații individuale, nu sunt luate după cărți de instrucțiuni”, spune Vlad.

Mare parte din aranjament a fost expus și la Comic Con, în acest an, însă nu exact în aceeași formă.

Mici lucruri de mai schimbă pe parcurs. Mai punem o navă, figurinele în alt fel, nu este 100% identic, nu sunt lipite. Se mai strică pe parcurs, mai trebuiesc modificări”, a mai adăugat el.

Hotărâți să bată recordul

Diorama LEGO Star Wars măsoară acum 26 de metri pătrați, însă creatorii săi sunt deciși să nu se oprească aici.

Ținta noastră este să ajungem la 40, pentru a putea doborî recordul mondial. Tot ce este aici noi vom extinde. O să se mărească și mai mult”, a mai zis Vlad.

Momentan ar exista o construcție similară, de dimensiune mai mare, în Statele Unite. Românii au însă ambiția de a-i depăși și convingerea că vor reuși.

Ultima dată recordul era cam de 35 de metri pătrați. Noi, momentan, avem 26, dar ținta noastră este ca anul viitor să avem 40”, a adăugat el.

Diorama LEGO Starwars conține și cea mai mare colecție de Clone Troopers LEGO din țară: peste 700 de minifigurine.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite