Ce scrie în CV-ul lui Andrei Baciu, numit secretar de stat la ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Baciu a fost numit secretar de stat la ministerul Sănătăţii. Foto Arhivă
Andrei Baciu a fost numit secretar de stat la ministerul Sănătăţii. Foto Arhivă

Andrei Baciu a fost numit secretar de stat la ministerul Sănătăţii. CV-ul său conţine mai multe detalii despre educaţia şi activitate sa în ultimii ani, dincolo de cariera de fotomodel intens mediatizată.

Andrei Baciu, noul secretar de stat de la ministerul Sănătăţii, are 33 de ani şi nu este la prima aventură politică, după ce în 2015 a fost, pentru doar câteva ore, propunerea de ministru al Sănătăţii făcută de Dacian Cioloş. Singurul detaliu din CV-ul său reţinut atunci a fost cariera de fotomodel şi pozele în lenjerie intima care s-au viralizat imediat pe internet.

Ce scrie în CV-ul lui Andrei Baciu 

CV-ul lui Andrei Baciu, numit secretar de stat la ministerul Sănătăţii, arată că acesta a absolvit Liceul Militar din Alba Iulia în 2005, iar în 2011 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. 

Apoi, între ianuarie şi martie 2012 a fost rezident în secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni. Ulterior, a lucrat timp de doi an în acelaşi domeniu ca medic rezident în Spitalul Universitar din Rouen, Franţa.

În august 2014, secretarul de stat Andrei Baciu s-a întors în România, continuându-şi stagiile de chirurgie general la Spitalul Universitar din Bucureşti şi de chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta”.

Andrei Baciu a intrat, initial, în atenţia publică în calitate de preşedinte al Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor. Noul secretar de la ministerul Sănătăţi ia lansat, alături de liberalul Cristian Buşoi, o campanie pentru drepturile pacienţilor, fiind prezent la mai multe posture de televiziune.

 

Andrei Baciu şi scurta aventură de ministru al Sănătăţii

În noiembrie 2015, Dacian Cioloş l-a propus pe tânărul Andrei Baciu, care avea atunci doar 28 de ani, în fruntea ministerului Sănătăţii. În doar câteva ore, pozele cu acesta în lenjerie intimă din perioada carierei de fotomodel s-au viralizat pe reţele de socializare, iar Dacian Cioloş a decis retragerea propunerea.

Noul secretar de stat de la ministerul Sănătăţii nu ar fi fost retras, conform lui Cioloş, doar din cauza pozelor, ci şi pentru că ar fi minţit în privinţa pregătirii sale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite