Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, citat la DIICOT în dosarul 10 august: După ce voi da o declaraţie procurorilor, voi face o „justiţie publică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri este aşteptată la DIICOT şi Carmen Dan, cea care ocupa, al 10 august 2018, funcţia de ministru al Internelor
Vineri este aşteptată la DIICOT şi Carmen Dan, cea care ocupa, al 10 august 2018, funcţia de ministru al Internelor

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a spus, joi, la intrarea în sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul violenţelor din 10 august 2018, că după ce va da o declaraţie în faţa procurorului de caz, va face „o justiţie publică”.

 „Cu siguranţă discuţia de astăzi va aduce multe noutăţi în acest dosar, iar declaraţia pe care o voi da atunci când va ajunge în instanţă acest dosar va lămuri întru totul cine şi ce şi-a dorit să se întâmple la 10 august. (...) După ce voi da declaraţie în faţa procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat şi preşedintele acestei ţări, respectiv o justiţie publică. Adică să cunoască oamenii cine şi ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, şi jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului, potrivit Mediafax.

Viceprimarul a anunţat încă de miercuri că a fost citat la DIICOT, în calitate de martor, în dosaul ce vizează violenţele din 10 august.

Vineri este aşteptată şi Carmen Dan, cea care ocupa, al 10 august 2018, funcţia de ministru al Internelor, în acelaşi dosar.

Procurorii DIICOT au preluat de la Parchetul General dosarul violenţelor jandarmilor de la protestul din 10 august 2018 şi l-au reunit cu cel în care se cercetează lovitura de stat sesizată de Jandarmerie, pentru a fi cercetate concomitent.

Evenimentul a cărui cercetare se află pe masa procurorilor DIICOT începe în data de 10 august 2018 când zeci de mii de oameni, parte dintre aceştia fiind români veniţi din diaspora, au protestat în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de atacul repetat la justiţie al Partidului Social Democrat, al cărui lider şi totodată şef al Camerei Deputaţilor, la acea vreme Liviu Dragnea, era condamnat la închisoare, dar şi pentru demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Violenţele între protestatari şi forţele de ordine nu au întârziat să apară, iar manifestaţia a degenerat deoarece printre manifestanţii paşnici s-au aflat şi grupuri violente ale căror acţiuni au condus la reacţia brutală a forţelor de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene, grenade cu gaz lacrimogen, tunuri de apă, dar şi cu violenţă brută pentru a dispersa mulţimea şi a evacua zona. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite