Cardul de sănătate, din nou blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou blocaj în sistemul cardului de sănătate. Medicii nu au mai putut înregistra, vineri, consultaţii, reţete sau alte servicii medicale. Este a doua oară în săptămâna aceasta când cardul de sănătate se blochează, iar în urmă cu trei săptămâni doctorii nu au putut folosi mai bine de patru zile sistemul.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi, a precizat pentru News.ro că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este operaţional, vineri, doar în proporţie de 40 la sută, fiind blocate reţetele electronice şi raportarea.

Acesta a spus că sunt probleme tehnice care se rezolvă greu în lipsa unui contract de mentenanţă şi că, dacă în trei zile nu vor fi remediate, va emite un ordin prin care va recunoaşte serviciile efectuate în intervalul în care sistemul nu a funcţionat.
 

Medicii se confruntă cu această problemă de la începutul anului trecut. Platforma pe care a fost făcut cardul de sănătate a rămas fără mentenanţă după ce  expirat contractul cu firma care se ocupa de acest lucru. De atunci au început blocajele.

Sistemul informatic al cardului de sănătate a costat aproape 20 de milioane de euro, iar Casa Naţională promite că până la sfârşitul anului va avea o firmă care să se ocupe strict de această problemă.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite