Bucate cu brânză preparate
0
Ce plăcintă izbutită gospodina iscusită săvârşeşte absorbită de iubirea-i împlinită! Brânză moale-n umplutură, ce întinde pe figură zâmbet de plăcere pură, înc-o tură şi-nc-o tură! Gustul este o robie, soţul ia înc-o felie şi strigă de bucurie: „Să tot ai aşa soţie!“
Ingrediente
2 gălbenuşuri
1 praf de sare
1 praf de zahăr
500 ml lapte
25 g drojdie de bere
100 g unt topit
făină cât cuprinde
PENTRU UMPLUTURĂ
500 g telemea de oi
4 ouă
Preparare
1 Se amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, se presară deasupra puţină făină şi se lasă la dospit 40 de minute, la loc cald, până îşi dublează volumul.
2 Se amestecă maiaua cu praful de sare şi cu zahărul, se adaugă restul de lapte, gălbenuşurile şi făină cât să se frământe un aluat omogen, elastic, care se dezlipeşte de mână. Se lasă din nou la dospit până îşi dublează volumul.
3 Se împarte aluatul în două, se frământă fiecare bucată de aluat, apoi se întind două foi, se rulează fiecare într-un sul, din care se face câte un melc. Se stropesc cu unt topit, se presară cu făină şi apoi se întind din nou în foaie.
4 Se aşază o foaie de aluat într-o formă medie unsă cu unt şi tapetată cu făină, se întinde brânza rasă amestecată cu ouăle bătute şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce în cuptorul bine încins pentru 45 de minute. Se porţionează direct în formă şi se serveşte caldă.

