Simptome emoţionale ale depresiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentimentul de tristeţe continuă e o stare recurentă la oamenii depresivi.
Sentimentul de tristeţe continuă e o stare recurentă la oamenii depresivi.

Depresia este o tulburare psihică, provocată de un sentiment de întristare. Ea se poate extinde pe o perioadă de câteva zile, luni sau ani, afectând stilul de viaţă al unei persoane, devenind slabă din punct de vedere emoţional.

Depresia poate să apară oricând, motiv pentru care ar trebui să ştim mai multe despre ea, despre cum se manifestă şi cum poate fi ea prevenită. Aşadar, principalele simptome emoţionale ale depresiei sunt:

Izolarea socială

Principalul simptom al depresiei emoţionale este izolarea socială. Când te confrunţi cu depresie, ai tendinţa de a rămâne pe cont propriu şi de a evita să intri în conversaţii. Începi să îţi faci diferite scenarii cu ce ar putea spune cei din jur, lucru care nu este adevărat – totul ţi se pare. Încetul cu încetul începi să renunţi la activităţile zilnice, chiar şi la locul de muncă. Cel mai bun mod prin care reuşeşti să previi depresia este să ieşi cu prietenii săptămânal la o cafea sau un ceai, să te distrezi, să cunoşti oameni noi. 

Stare de spirit depresivă

Obişnuieşti să fii tristă şi să ai o atitudine de om lipsit de chef. Te enervezi foarte repede. Furia, nervozitatea şi iritabilitatea sunt simptome primare ale depresiei emoţionale.

Descoperă alte simptome emoţionale ale depresiei pe clickpentrufemei.ro. 

Cum poate influenţa depresia greutatea corporală

Aşa recunoşti depresia

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri