Semnele care îţi arată că îmbătrâneşti prea repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că vârsta de 25 de ani este pragul de la ascendent la descendent, de la tinereţe pură la procesul de îmbătrânire. Depinde de fiecare dintre noi cât de rapid ne lăsăm pradă trecerii timpului. Sunt unele semne care arată că îmbătrânim prea repede şi că trebuie să luăm măsuri, cât încă se mai poate.

La 27 de ani: masa musculară începe să scadă

După această vârstă, bărbaţii pot începe să piardă 1,5 kilograme de masă musculară la fiecare zece ani, arată un studiu portughez. Desigur, nici femeile nu sunt ferite de acest risc. Aşadar, este important să nu-ţi laşi muşchii să lenevească. Trebuie puşi la treabă ca să rămână în formă maximă mulţi ani. Este important, de asemenea, să ai o dietă din care să nu lipsească proteinele, fiindcă acestea sunt cărămizile care construiesc musculatura.

La 35 de ani: încep să apară ridurile „laba gâştei“

Nivelul de colagen din piele începe să scadă mai ales în zona ochilor. Aşa se face că devine suficient să zâmbeşti sau să strângi din ochi la lumină puternică, pentru a-ţi contura cele mai comune riduri: „laba gâştei“, de la colţul extern al ochilor.

Este important, în primul rând, să nu ieşi din casă fără ochelari de soare mari, care să acopere bine ochii, astfel încât să nu mai fii nevoit să strângi din ochi şi să stimulezi apariţia ridurilor. Desigur, este esenţial ca, începând de la 25 de ani, să foloseşti cremă specială pentru conturul ochilor în fiecare zi şi să aplici o cremă cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă, indiferent de anotimp.

La 43 de ani: vederea începe să-ţi joace feste

Presbiopia este afecţiunea oculară care apare, de regulă, după 40 de ani şi care te face să strângi din ochi pentru a vedea mai clar cuvintele unei cărţi, de exemplu. Problema apare din cauza pierderii treptate a elasticităţii cristalinului, lentila naturală a ochiului.

Ca să întârzii apariţia acestei afecţiuni, este esenţial, din nou, să porţi ochelari de soare indiferent de anotimp. Este important ca ochelarii respectivi să fie cumpăraţi din centre de optică, fiindcă aceştia blochează între 99% şi 100% din razele UVA şi UVB şi absorb radiaţiile ultraviolete de până la 400 de nanometri.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite