Remedii naturale pentru alergii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polenul arborilor şi ierburilor provoacă de la an la an reacţii alergice la nivel cutanat.
Polenul arborilor şi ierburilor provoacă de la an la an reacţii alergice la nivel cutanat.

Suferi de afecţiuni respiratorii şi de eczeme cauzate de polen? Iată câteva soluţii din Grădina Domnului care te ajută să treci mai uşor peste aceste probleme.

Suferi de afecţiuni respiratorii şi de eczeme cauzate de polen? Iată câteva soluţii din Grădina Domnului care te ajută să treci mai uşor peste aceste probleme. Sfârşitul primăverii este însoţit de toată gama de alergii. Polenul arborilor şi ierburilor provoacă de la an la an reacţii alergice la nivel cutanat. Fenomenul se manifestă pe scară tot mai largă astfel încât, dacă în 1980 o persoană din zece avea alergie la polen, astăzi, aproape jumătate dintre europeni suferă de o formă de alergie. În afara medicamentelor alopate, există câteva soluţii naturiste care pot calma crizele alergice.

Menta te ajută să respiri mai uşor

În crizele de astm, tratamentele alopate şi-au dovedit eficacitatea. Dar se poate întâmpla să nu ai medicamentul la tine... Ce faci? Până să dai fuga la farmacie poţi recurge la un remediu simplu: În timpul crizei de astm, bronhiile se „lipesc", ceea ce duce la senzaţia de sufocare. Inhalarea de vapori de apă permite dezlipirea mecanică a acestora. Trebuie să fierbi o cană cu apă - operaţie care nu necesită mai mult de 30 de secunde - pe care o verşi apoi pe o farfurie. Pentru a fi mai eficace, poţi adăuga două-trei picături de ulei de mentă. Pune deasupra capului un prosop şi fă inhalaţii respirând rar. Menţine cât mai mult aerul cu vapori calzi în plămâni.

Află care sunt celelalte remedii naturale pentru alergii, pe clickpentru femei.ro

Citeşte şi:
Sunt alergic la medicamente. Cum ma tratez?

Plante care aspiră noxele

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite