Obiceiuri ,,ascunse” care îţi afectează sănătatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încerci să mănânci cât mai sănătos, te odihneşti atât cât trebuie şi faci mişcare cât de des ai ocazia. Cu toate acestea, multe dintre obiceiurile tale zilnice îţi pot afecta într-o mai mică sau mai mare măsură sănătatea. Îţi prezentăm în material câteva dintre obiceiurile ,,ascunse"!

Stai picior peste picior

Multe dintre persoane se simt confortabil atunci când stau pe scaun picior peste picior. Totuşi, atunci când ţinem picioarele încrucişate tensiunea arterială de la nivelul genunchiul creşte destul de mult, mai ales că circulaţia sângelui este afectată din cauza comprimării venelor.

,,Deşi poziţia este una confortabilă pune presiune pe articulaţii, ceea ce favorizează inflamarea venelor de la picioare, inclusiv apariţia unui cheag de sânge”, a explicat Stephen T. Sinatra, medic cardiolog. Potrivit specialiştilor, statul picior peste picior pentru mai multe de 10-15 minute poate duce la creşterea tensiunii sistolice cu 7% şi a celei diastolice cu 2%.

Dormi pe burtă

Dintre poziţiile des întâlnite de somn, cea pe burtă poate afecta cel mai mult sănătatea. Potrivit specialiştilor, persoanele care dorm pe burtă stau cu gâtul într-o parte, ceea ce poate cauza amorţeală la nivelul braţelor.

Explicaţia? Nervii de la nivelul gâtului sunt comprimaţi atunci când capul stă înclinat, iar acest lucru poate duce la apariţia durerii şi amorţelii în braţe. ,,Cel mai bine este ca persoană să aleagă altă poziţie de somn pentru ca nervii de la gât să nu fie afectaţi şi mai mult”, a precizat Richard Lee, chirurg ortoped la Institutul Ortopedic din SUA.  

Porţi cureaua mult prea strânsă

O curea strânsă prea tare îţi pune în evidenţă mult mai bine talia, dar îţi poate cauza şi probleme digestive. Presiunea ce apare la nivel abdominal favorizează apariţia refluxului gastroesofagian.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite