Numărul de pași pe care trebuie să îl faci pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

0
Publicat:

Fiecare pas pe care îl faci în plus peste pragul de 2.200 de pași pe zi reduce riscul de deces prematur, arată un nou studiu. Dar, cel mai mic risc de moarte timpurie îl au cei care fac între 9.500 și 10.000 de pași zilnic.

Fiecare pas pe care îl faci reduce riscul de moarte prematură - Foto Arhiva
Fiecare pas pe care îl faci reduce riscul de moarte prematură - Foto Arhiva

Mersul pe jos este cel mai simplu mod prin care poți reduce riscul de boli cardiovasculare, de deces prematur, chiar și atunci când stai toată ziua jos. Studiul arată că fiecare pas în plus peste 2.200 de pași până la 10.000 de pași pe zi ne ajută să reducem riscul de deces prematur, indiferent de cât de mult timp suntem sedentari în timpul zilei, potrivit The Guardian. 

Cercetarea a fost publicată în British Journal of Sports Medicine. Oamenii de știință au observat că cel mai mic risc de deces prematur a fost în rândul persoanelor care făceau între 9.000 și 10.500 de pași pe zi. Accidentul vascular cerebral și atacul de cord pot fi evitate doar cu 9.700 de pași pe zi, mai arată studiul. 

Profesorii de la Universitatea din Sydney au analizat datele a peste 70.000 de persoane cu vârsta de aproximativ 61 de ani din UK Biobank. Participanții au purtat un accelerometru timp de șapte zile pentru a-și măsura nivelul de exerciții fizice. După o urmărire de șapte ani, au fost înregistrate 1.633 de decese și 6.190 de evenimente cardiovasculare, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral.  

Cercetătorii au ajuns la concluzia că între 9.000 și 10.500 de pași pe zi reduc riscul de deces prematur cu 39% și riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral cu peste o cincime. 

Mai mult decât atât, orice număr de pași zilnici de peste 2.200 pe zi a fost legat de rate mai mici de deces și de boli de inimă, independent de timpul petrecut de o persoană în sedentarism, beneficiile au crescut cu cât mai mulți pași făcuți de oameni.  De altfel, jumătate din beneficii au fost obținute la un număr de pași între 4.000 și 4.500 de pași pe zi. 

Știm că activitatea fizică zilnică este esențială pentru a ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos și pentru a reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace și riscul de accident vascular cerebral. Aceste noi studii pline de speranță ne arată că fiecare pas pentru a ajunge la 10.000 de pași pe zi contează pentru reducerea riscului de deces și de boli de inimă. Chiar și un nivel scăzut de activitate poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Încurajăm pe toată lumea să rămână activă pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator, făcând 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână. Aceasta poate fi orice activitate care se potrivește stilului dvs. de viață, cum ar fi luarea unor pauze regulate de mers pe jos departe de ecranul computerului, mersul la sala de sport, participarea la cursuri de exerciții fizice sau chiar coborârea din autobuz cu o stație mai devreme pentru a face mai mulți pași.", a transmis Julie Ward, asistentă medicală cardiacă principală la British Heart Foundation, potrivit sursei citate. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite