Medicamentele anticolesterol ar putea încetini evoluţia bolii Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statinele se administrează conform sfatului medicului, pentru că pot avea efecte secundare neplăcute
Statinele se administrează conform sfatului medicului, pentru că pot avea efecte secundare neplăcute

Şoriceii aflaţi în stadiu incipient de boală au obţinut rezultate mai bune la testele de memorie în urma administrării de statine.

Potrivit unui studiu canadian realizat la Universitatea „McGill“ din Montreal, aministrarea de Simvastatin încetineşte evoluţia bolii Azheimer la şoriceii tineri care suferă de această maladie. Simvastatinul este o statină, adică un medicament care scade nivelul colesterolului „rău“ din sânge.

În cadrul studiului canadian, şoriceii de 6, respectiv de 12 luni au primit doze crescute de Simvastatin timp de 3-6 luni. Medicamentul a îmbunătăţit funcţionarea vaselor de sânge de la nivel cerebral în cazul ambelor grupe de animale, dar a produs efecte benefice numai în cazul şoriceilor tineri, cu simptome puţin severe.  Cu toate acestea, nu s-au observat efecte asupra plăcilor de amiloid, proteina din creier specifică bolii.

Ce pot ascunde durerile în piept

Studiile anterioare realizate pe oameni nu au arătat că statinele ar atenua simptomele bolii Alzheimer, dar acest studiu sugerează faptul că momentul administrării acestui medicament poate face diferenţa“, a declarat Dr. Simon Ridley, din partea Asociaţiei pentru Cercetarea Alzheimerului din Marea Britanie, citat de publicaţie The Daily Mail. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite