Locul de pe corpul uman care ascunde 2.000 de bacterii periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buricul ascunde peste 2.000 de bacterii periculoase. FOTO
Buricul ascunde peste 2.000 de bacterii periculoase. FOTO

Cercetătorii au descoperit că un loc de pe corpul uman poate ascunde până la 2.000 de tipuri de bacterii periculoase pentru organism.

Oamenii de ştiinţă spun că ombilicul, cunoscut sub numele popular de buric, ascunde până la 2.000 de tipuri diferite de bacterii, mai multe decât tipurile de păsări şi furnici din Statele Unite ale Americii, informează ABC News.

Majoritatea acestor bacterii sunt rare şi nu au fost descoperite la mai mult de o persoană din cele 60 care au participat la studiu.

"Nu cred că este alarmant. Ştiam deja că buricul nostru nu este steril", a declarat Dr. William Schaffner, expert în boli infecţioase la Centrul Medical Vanderbilt din Nashville.

"Acesta este contextul unui studiu mult mai extins, care încearcă să găsească sursa microbilor patogeni şi modul în care bacteriile de pe corp se schimbă odată cu vârsta şi tratament antimicrobian", spune medicul.

Deşi descoperirea nu are implicaţii imediate, medicul Gregory Poland, expert în boli infecţioase la clinica Mayo din Rochester, trage un semnal de alarmă:

"Valul de femei care îşi fac piercing în buric a dus la un mare număr de infecţii, iar bacteriile rezistente la medicamente pot duce la adevărate dezastre".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite