Plante care-ţi uşurează digestia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaja de stejar are o acţiune benefică asupra florei intestinale, reducând crampele intestinale
Coaja de stejar are o acţiune benefică asupra florei intestinale, reducând crampele intestinale

Sarmale, cârnaţi, piftie, cozonaci... Sunt doar câteva din preparatele tradiţionale de Crăciun. Şi dacă te înfrupţi cu poftă din toate, mai mult ca sigur apar indigestiile însă, cu ajutorul câtorva plante, poţi uita de tulburările digestive!

Volbura, remediu pentru constipaţie

Când mănânci alimente grase, ai multe şanse să suferi de constipaţie. Dacă simptomele acesteia durează mai mult de o săptămână, ai nevoie de plante cu calităţi laxative. Din această categorie face parte volbura. Ceaiul de volbură se prepară prin infuzarea a două linguriţe de plantă la o cană de apă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol.

Coaja de ştejar vindecă diareea

Diareea poate fi provocată de o alimentaţie neprielnică, cum este cea de Sărbători, de bacteriile prezente într-un aliment sau chiar de intoleranţa la un anumit produs.Ca să scapi de ea, poţi să foloseşti cu încredere coaja de stejar. Având un conţinut crescut de taninuri, substanţe cu acţiune benefică asupra florei intestinale, ea reduce din crampele intestinale şi din celelalte simptome deranjante cauzate de amestecarea alimentelor.

Prepară un decoct din două linguriţe de coajă de stejar la o cană de apă şi bea din acest amestec două căni pe zi, între mese, neîndulcit.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri