Articol publicitar

Legătura dintre stres şi problemele de prostată

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
prostamol

Stresul cotidian contribuie la apariţia unor probleme de sănătate precum afecţiunile prostatei. Specialiştii au descoperit cum să ajute pacienţii diagnosticaţi cu boli precum hiperplazia benignă de prostată, îmbunătăţindu-le calitatea vieţii.

Serenoa repens este extractul din fructe de palmier pitic, care este extrem de eficient în reducerea simptomelor asociate afecţiunilor prostatei.

Hiperplazia benignă de prostată este o boală cu care peste 60% dintre bărbaţii de peste 60 de ani se luptă. Astfel, un grup de cercetători au realizat studiul Flux, publicat şi în Revista Urologia Internationalis, care a demonstrat că extractul de Serenoa îmbunătăţeşte semnificativ calitatea vieţii bărbaţilor care suferă de această afecţiune.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 120 de persoane din Bucureşti, Timişoara, Arad şi Cluj-Napoca. În cadrul studiului s-a observat o îmbunătăţire a stării pacienţilor dupa 24 de luni de tratament cu medicamente care au la bază extract de Serenoa repens 320 mg.

Iată care sunt cele mai comune simptome ale hiperplaziei de prostată: urinări dese în timpul zilei şi nopţii, jet urinar modificat, nevoia imperioasă de a urina, apariţia infecţiilor urinare favorizate de prezenţa reziduului vezical, dar şi senzaţie de disconfort în timpul micţiunii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite