Articol publicitar

Îngriji​re şi sfaturi practice cu privire la răceală sau gripă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicina

Copilul tău a răcit sau e gripat? Atunci trebuie să ştii că nu trebuie să administrezi copilului tău medicamente pentru tuse şi răceală (medicamente pentru decontaminare sau altele asemenea) fără prescripţie medicală, dacă acesta are vârsta sub 6 ani.

În cazul în care medicul tău îţi spune altfel, poţi cumpăra aceste medicamente fără prescripţie medicală şi de la o farmacie online. Fără discuţia prealabilă cu un medic, aceste medicamente pot provoca efecte nedorite. De exemplu, prin suprimarea tusei, pot provoca acumularea de secreţii în bronhii şi plămâni. Apoi vor agrava problemele de respiraţie. În plus, rata lor de eficacitate este foarte scăzută şi utilizarea excesivă a acestora poate duce la otrăvire.

Sfaturi de urmat

Ce poţi să faci în cazul în care copilul tău este răcit sau are gripă? Urmează sfaturile de mai jos:

  • Îmbrăcă-ţi copilul cu haine uşoare, mai ales dacă are febră şi păstrează temperatura camerei în jur de 20°C.
  • Propune-i activităţi calme. Copilul tău nu trebuie să stea în pat toată ziua, dar trebuie să se odihnească.
  • Dă-i de băut deseori (de exemplu, apă, lapte, supă). Supa de pui, care s-a dovedit în trecut benefică, este din nou recomandată astăzi. Datorită bogăţiei sale în cisteină, reduce scurgerile nazale.
  • Dacă are un apetit slab, oferă-i cantităţi mici de mâncare pentru copii de cinci sau şase ori pe zi. Alege alimente nutritive, moi, uşor de înghiţit şi pe care de obicei îi place să le mănânce.
  • Dacă are 4 ani sau mai mult, îi poţi oferi bomboane tari fără zahăr şi pastile care conţin miere, remedii pe bază de plante (de exemplu, mentă, balsam de lămâie, cimbru, salvie) sau pectină. Acest lucru îi poate uşura durerea în gât.
  • De asemenea, poţi oferi copilului tău o lingură de miere înainte de culcare. Studiile, deşi modeste, sugerează că mierea ar fi eficientă în calmarea durerii în gât. Cu toate acestea, nu administra miere unui copil cu vârsta sub 1 an din cauza riscului de botulism infantil, o boală rară care poate avea consecinţe grave.

Actualizare privind umidificatoarele

Umidificatoarele au fost mult timp recomandate pentru ameliorarea dificultăţilor de respiraţie la copii. Cu toate acestea, aceste dispozitive nu sunt acum recomandate de mulţi experţi în sănătate. Atunci când nu sunt curăţate corespunzător, umidificatoarele sunt medii bune pentru bacterii şi mucegai, pentru că apa din ele rămâne la temperatura camerei pentru perioade lungi de timp. În plus, foarte puţini oameni ar respecta rutina de întreţinere recomandată de producători.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite