Articol publicitar

HPV nu înseamnă cancer

0
0
Publicat:

Este foarte important de știut că prezența virusului HPV la nivelul colului uterin nu înseamnă cancer de col uterin. Neapărat trebuie să se treacă prin mai multe etape diagnostice pentru a vedea dacă prezența virusului HPV și mai important, persistența acestuia (existența lui timp îndelungat la nivelul celulelor colului uterin) a determinat sau nu apariția unor leziuni, leziuni pe care le numim generic leziuni precursoare maligne sau leziuni precursoare ale cancerului. Acestea pot fi de la leziuni de risc mic până la leziuni de risc înalt. Informează-te!

imagine generala articole cancer col uterin jpg

Programează-te ACUM, pentru un test gratuit de screening al cancerului de col uterin! Test Babeş-Papanicolaou dacă ai vârsta cuprinsă între 24-29 de ani și test HPV dacă ai vârsta cuprinsă între 30-64 de ani.

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/257/4/9/120798 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite