Fire de păr din celule stem. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de oameni de ştiinţă americani a creat fire de păr cu aspect natural din celule stem ale pielii. Reuşita ar putea reprezenta o soluţie contra alopeciei.

Procedura, realizată de Institutul de Descoperiri Medicale Sanford Burnham Prebys, a fost prezentată la reuniunea anuală a Societăţii Internaţionale de Investigaţie a Celulelor Stem (ISSCR), din Los Angeles - SUA, potrivit agerpres.ro.

Profesor Alexey Terskikh a explicat că pentru experiment s-a utilizat un tip de celulă papilară din epidermă aflată în interiorul unui folicul pilos şi care controlează creşterea firului de păr inclusiv lungimea şi grosimea.

„Acum avem o metodă robustă şi amplu controlată pentru a genera fire de păr cu aspect natural care cresc prin piele, folosind o sursă nelimitată de iPSC  (celule stem pluripotente) derivate din papile“, a subliniat Terskikh.

Deocamdată experimentele s-au desfăşurat pe şoareci de la biorator. Oamenii de ştiinţă speră însă ca această realizare să fie un pas înainte în tratamentul pierderii părului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite