Durerile de spate şi mersul deformat, consecinţele purtării zilnice a pantofilor cu toc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtarea zilnică a pantofilor cu toc înalt ar putea duce la apariţia durerilor de spate şi la deformarea picioarelor FOTO: Shutterstock
Purtarea zilnică a pantofilor cu toc înalt ar putea duce la apariţia durerilor de spate şi la deformarea picioarelor FOTO: Shutterstock

Pantofii cu toc înalt au fost întotdeauna la modă, însă oamenii de ştiinţă avertizează că ei pot reprezenta un adevărat pericol pentru femei, informează Daily Mail.

 Realizatorii unui studiu, efectuat pe un număr mare de femei care au purtat pantofi cu tocuri de 10 cm cel puţin de trei ori pe săptămână, timp de trei ani, au descoperit că, deşi iniţial pantofii cu toc contribuie la întărirea muşchilor picioarelor, purtarea acestora pentru o perioadă lungă de timp poate avea efecte secundare nedorite.

"Deşi pantofii cu toc sunt la modă şi uneori sunt obligatorii pentru unele profesii, multe femei nu sunt conştiente de faptul că aceştia pot provoca grave dezechilibre.

Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi căderile sau entorsele grave", a declarat doctorul Yong-Seok Jee, de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud.

Printre alte efecte secundare sunt deformarea picioarelor, durerile de spate şi deformarea mersului, astfel că este important ca femeile să-şi ia măsuri de precauţie.

Medicul Yong-Seok Jee recomandă pe lângă limitarea purtării pantofilor cu toc şi exerciţii de întărire a gleznei, cum ar fi mersul pe călcâie sau ridicarea degetelor de la picioare atunci când stăm pe scaun, la birou.

"Este foarte important pentru femeile care poartă des pantofi cu toc să facă astfel de exerciţii", a mai spus Yong-Seok Jee.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite