Dr. Vlad Ciurea, neurolog: „Intoxicația de tehnologie duce la autism digital la copii“ VIDEO

0
Publicat:

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea avertizează că dependența de tehnologie în rândul copiilor poate duce la autism digital dobândit. „Nu se mai poate desprinde de telefon, tabletă, și devine dependent total cerebral de această tehnologie”.

Dependența de telefon, efecte grave asupra creierului FOTO: Arhivă, Adevărul
Dependența de telefon, efecte grave asupra creierului FOTO: Arhivă, Adevărul

„Autismul digital dobândit este din cauza super-super intoxicării cu tehnologie,  în care copilul nu se mai poate desprinde de telefon, tabletă, și devine dependent total cerebral de această tehnologie. Nu mai poate să iasă afară”, a spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Potrivit reputatului medic neurolog, telefonul și tableta trebuie folosite doar pentru scris și informații, însă nu trebuie să petrecem foarte multe ore, deoarece apare „intoxicarea cu tehnologie”.

„Concentrează în anumite zone profunde din sistemul nervos aceste informații, iar toată activitatea creierului stă pe loc. Eu nu mă mai mișc, eu nu mai înot, nu mai vorbesc și stau numai și numai pe informații”, a explicat profesorul universitar Dr. Vlad Ciurea, medic primar Neurochirurgie.

„Nu trebuie să aveți adicție, să stați ore pe Facebook. (…) Dacă le lași copilașilor în mână  o tabletă sau un telefon, nu se pot desprinde de ele. Am avut surpriză chiar cu nepotul meu. Și știți cum l-am convins să se desprindă de el? I-am pus o minge în brațe. A descoperit mingea și a plecat după ea”, a dezvăluit dr. Ciurea, la iTHINK cu Iusti Fudulu pe Antena3 CNN.

Foarte grav, avertizeză medicul, este statul la telefon noaptea.

„Sunt copii care se joacă și noaptea pe telefon. Este foarte, foarte grav. Li se modifică ochii cu privirea concentrată, nu mai asta văd, nu mai știu nimic ce e în jur…(…) Vedeți că sunt tineri care trec strada uitându-se pe sms-uri, pe tabletă. Am văzut tinerii care merg la restaurant, la cofetărie, și stau față în față și se uită pe telefon, nu își vorbesc. Dar de ce ați venit? (…) Trebuie să fim creativi! Vrem să fim deștepti? Trebuie să ne punem creierul în funcțiune, să nu stăm să butonăm telefonul, să ieșim afară, să ne găsim verbele, cuvintele, să ieșim la aer curat, să ne plimbăm. Toate aceste lucrurile sunt benefice pentru creier”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Medicul avertizează asupra faptului că „super-super intoxicarea cu tehnologie duce la autism digital dobândit”.

„Autismul este că tu ești în propria ta celulă, cameră, nu mai știi ce e în jurul tău. Este o izolare. (…) Autismul digital dobândit este din cauza super-superintoxicării cu tehnologie. Copilul nu se mai poate desprinde de telefon, tabletă, și devine dependent total cerebral de această tehnologie. Nu mai poate să iasă afară. (…) Îmi pare rău că este războiul din Ucraina. Cel mai bun tratament pentru autism este Delfinoterapia, iar în Odesa era un astfel de centru cu delfini. Delfinii sunt cel mai bun tratament, nu mai spun de cățeluși”, a transmis reputatul medic.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite