Articol publicitar

Două afecțiuni grave ale inimii, tratate minim invaziv în aceeași intervenție

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Progresul științei și dezvoltarea tehnicilor chirurgicale au contribuit semnificativ la identificarea unor soluții terapeutice mult mai eficiente pentru pacienți și la ridicarea standardului de performanță medicală. Unul dintre domeniile care beneficiază cel mai mult de acest avans tehnologic este chirurgia cardiovasculară. În prezent, cele mai multe afecțiuni, chiar și dintre cele mai complexe, pot fi rezolvate minim invaziv, în condiții de maximă siguranță și cu rezultate remarcabile, fără să mai fie nevoie de deschiderea sternului sau de mai multe operații, în cazul în care pacientul are mai multe afecțiuni asociate.

image

Un astfel de caz complex a fost rezolvat, în premieră, la Spitalul Clinic SANADOR, de echipa condusă de Prof. Dr. Victor Costache, directorul Departamentului de Chirurgie Cardiovasculară, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă.

Pacientul, în vârstă de 76 de ani, diagnosticat cu stenoză severă a valvei aortice și anevrism aortic infrarenal, a fost tratat printr-o singură procedură medicală minim invazivă, prin abord transfemural, care presupune doar mici incizii la nivelul arterei femurale. Dificultatea cazului a constat în asocierea celor două afecțiuni care, în mod normal, ar fi fost tratate separat, prin două intervenții diferite, la distanță de cel puțin o lună, cu riscuri mai mari pentru pacient. Datorită soluției terapeutice inovatoare, cele două complicații au fost rezolvate în același timp operator.

Procedura a inclus înlocuirea transcateter a valvei aortice (TAVI) cu o proteză biologică și repararea endovasculară a anevrismului de aortă (EVAR), ambele fiind metode moderne de cardiologie intervențională. Intervenția în premieră s-a încheiat cu succes, fără complicații, pacientul fiind transferat după mai puțin de 24 de ore de la operație pe Secția de Chirurgie Cardiovasculară. În plus, inciziile de mici dimensiuni au facilitat recuperarea foarte rapidă a pacientului.

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale inimii sunt tratați de echipe multidisciplinare formate din medici cardiologi, chirurgi cardiovasculari și specialiști în cardiologie intervențională, care asigură cele mai bune soluții terapeutice, ținând cont de particularitățile fiecărui pacient în parte.

Pe lângă înalta pregătire în centre de excelență internaționale și vasta experiență a echipei medicale multidisciplinare, succesul intervenției s-a datorat și echipamentelor ultraperformante, de ultimă generație, existente la Spitalul Clinic SANADOR. Laboratorul de Angiografie este dotat cu două angiografe moderne Philips Azurion 7, care și-au dovedit eficiența în repetate rânduri, chiar și în cele mai complexe cazuri cu indicație pentru tratament intervențional.

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale, în primul bloc operator complet digitalizat din România. Intervențiile se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D și 4K.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite