Cum te dă sperma de gol când crezi că partenera te înşală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care ai impresia că partenera te înşală, sperma te poate trăda. Un sexolog susţine că până la 40% din spermatozoizii ejaculaţi sunt, de fapt, spermatozoizi „kamikaze“ sau „luptători“ programaţi să împiedice sperma altcuiva să fertilizeze ovulul partenerei.

Atunci când un bărbat este suspicios la adresa fidelităţii partenerei, numărul spermatozoizilor agresivi creşte pentru a se lupta cu eventualii spermatozoizi intruşi, notează „Daily Mail“. 

„Cercetătorii au studiat spermatozoizii şi se pare că există spermatozoizi kamikaze, ucigaşi, care sunt creaţi special pentru luptă. 40% din sperma ejaculată este proiectată pentru a se lupta cu spermatozoizii altui bărbat“, conform sexologului american Lindsey Doe.

Acest lucru înseamnă că 40% din sperma ejaculată nu este programată să fertilizeze ovulul femeii, ci este acolo pur şi simplu pentru a împiedica spermatozoizi străini să facă asta. Metoda prin care se realizează această luptă este denumită de dr. Doe drept „blocaj“. 

Spermatozoizii kamikaze se folosesc de codiţele lor pentru a „ţese“ un fel de ziduri sau baricade. Experimentele anterioare susţineau că aceşti spermatozoizi din componenţa „ţesăturii“ sunt slăbiţi sau chiar morţi. 

Însă, aceşti spermatozoizi luptători îşi fac apariţia atunci când bărbatul crede că partenera îl înşală, mărind astfel nivelul de protecţie la adresa „spermei intruse“ însă reducând semnificativ şansele ca femeia să rămână gravidă. În timpul ovulaţiei, se deschid un fel de canale spre ovul exact pe măsura spermatozoizilor . Dr. Doe susţine că aceste canale sunt blocate de kamikaze pentru a împiedica spermatozoizii altui bărbat să pătrundă.

Totuşi, dr. Doe a specificat că această teorie este încă dezbătută, unii oameni de ştiinţă negând-o complet. Însă, profesorul John Belote de la Universitatea Syracuse din New York, SUA, a confirmat teoria printr-un experiment realizat în laborator asupra musculiţelor „beţive“ (drosophila melanogaster, sau, pe scurt, drosofila). 

Prin alterarea genetică a musculiţelor, profesorul Belote a reuşit să creeze spermatozoizi al căror „cap“ străluceşte în culoarea roşie sau verde. A reuşit apoi să studieze cum spermatozoizii de la doi masculi intră în competiţie pentru a fertiliza femela şi a descoperit că acest proces chiar are loc: există spermatozoizi care au ca unic rol „lupta“ cu spermatozoizii străini.  


Citeşte şi:

Ce să nu mănânci dacă vrei să faci un copil: calitatea spermei este influenţată de carnea procesată

Calitatea spermei unui bărbat este direct legată de capacitatea sa de a concepe un copil. Însă ştiinţa nu a găsit foarte multe soluţii pentru bărbaţii care încearcă să-şi îmbunătăţească calitatea spermei. Un nou studiu sugerează ca bărbaţii care speră să-şi întemeieze o familie ar trebui să fie foarte atenţi la ce mănâncă.

Poveştile celor care au dat naştere unei noi vieţi după moarte, prin recoltarea post-mortem de spermă

E posibilă, nu e chiar ilegală şi poate fi ultima salvare. Chiar ultima. Totuşi, este şi morală? Prelevarea post-mortem de spermă încă declanşează fecunde dezbateri în rândul bioeticienilor, al medicilor şi al legiuitorilor din România. E bine, e rău?

Stresul poate afecta iremediabil calitatea spermei

Un nou studiu arată că stresul poate dăuna calităţii spermei în modpermanent, iar dezvoltarea creierului copilului va fi periclitată.

5 factori care le fură bărbaţilor şansa de a fi taţi şi care pot fi eliminaţi

Lenjeria intimă şi pantalonii prea strâmţi, saunele dese şi utilizarea frecventă a laptopului, precum şi munca îndelungată la birou sunt printre principalele cauze ale reducerii semnificative a fertilităţii masculine în ultimii ani. Infertilitatea bărbaţilor este un adevărat fenomen al lumii moderne, atrag atenţia specialiştii cu ocazia Zilei Tatălui, marcată astăzi.

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri