Peste 10 la sută dintre femei pot fi alergice la spermă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou studiu relevă faptul că femeile pot fi alergice la spermă, iar în cazuri severe se poate ajunge şi la un şoc anafilactic.

Michael Carroll, doctor şi profesor la Reproductive Science de la Universitatea Manchester, a declarat că femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani sunt cele mai afectate, ele prezentând simptome imediat sau la maxim o oră după ce au avut contact cu sperma, informează „Daily Mail”.

Printre simptome se numără iritaţia, eczemele, senzaţia de usturime la urinare, iar în cele mai grave cazuri, expunerea la spermă poate cauza reacţii alergice fatale.

Într-o lucrare publicată în jurnalul Human Fertility, Michael Carroll a afirmat că simptomele de hipersensibilitate care se observă la contactul cu sperma umană sunt adeseori diagnosticate greşit, în mare parte datorită similarităţii sale cu alte boli, cum ar fi cele cu transmitere sexuală.

Carroll a separat celulele din spermă de sperma în sine. Lichidul seminal şi celulele izolate au fost folosite pentru teste de alergie la piele.

S-a observat că a avut loc o reacţie imună la lichidul seminal, însă nu a avut loc nicio reacţie în ceea ce priveşte celulele de spermă separate.

Acest fapt a demonstrat că alergia este cauzată de o componentă a lichidului seminal, cel mai probabil
o glycoproteină a prostatei, spre deosebire de celulele de spermă în sine.

În lucrarea sa, Carroll a precizat: „Pe lângă disconfortul fizic şi reacţia alergică, femeile care suferă
de acest sindrom prezintă un stres emoţional acut, din cauza impactului pe care acesta îl are asupra relaţiei şi din cauza îngrijorărilor în ceea ce priveşte planificarea familială”
.


 

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri