Cum recunoşti semnele deshidratării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa este un element esenţial, la fel ca oxigenul. Atunci când pierzi mai multe lichide decât consumi, în corp apare deshidratarea. Aceasta se poate instala fie când uiţi să bei suficientă apă sau nu consumi alimente care conţin apă, fie în caz de febră, diaree sau transpiraţie excesivă.

Ai gura uscată

Unul dintre primele semne ale deshidratării este uscăciunea gurii. Pentru a-ţi menţine hidratarea, nu ezita să bei apă - chiar şi atunci când nu îţi este sete.

Te doare capul

Un alt semn care te anunţă că lichidele din corp sunt sub nivelul necesar este instalarea unei dureri de cap care nu pare să aibă alte cauze. Bea un pahar mare cu apă şi o să simţi diferenţa în scurt timp.

Urina e închisă la culoare

Când nu ai suficiente lichide în corp, urina capătă o nuanţă de galben închis şi un miros specific. Când corpul e bine hidratat, urina e limpede şi lipsită de miros.

Resimţi oboseala

Lipsa de apă în corp determină o stare de oboseală accentuată. Dacă nu există alte cauze evidente ale oboselii (insomnii, muncă fizică extenuantă), probabil că aportul de lichide e insuficient şi e bine să iei măsuri.

Descoperă pe clicksanatate.ro cum recunoşti semnele deshidratării

Cele mai bune ingrediente naturale pentru pielea ta

Evită cele mai periculoase ingrediente din mâncarea procesată

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite