Comisia Europeană aprobă un nou medicament pentru colita ulcerativă

0
Publicat:

Un medicament produs de compania Pfizer pentru vindecarea colitei ulcerative, o boală inflamatorie a intestinului, a fost aprobat de Comisia Europeană. 

Tratament nou pentru vindecarea unei boli inflamatorie a intestinului - Foto Shutterstock
Tratament nou pentru vindecarea unei boli inflamatorie a intestinului - Foto Shutterstock

Velsipity, tratamentul folosit pentru vindecarea colitei ulcerative, a fost aprobat de Comisia Europeană, a anunțat compania Pfizer, potrivit Reuters. 

Aprobarea vine ca urmare a susținerii din partea grupului de experți al Agenției Europene pentru Medicamente, în decembrie. 

Astfel, medicamentul va putea fi folosit de pacienții cu vârsta de 16 ani sau mai mult și care nu au prezentat un răspuns adecvat sau au fost intoleranți la tratamentul anterior, a precizat compania. Medicamentul poate fi folosit în  toate cele 27 de state ale Uniunii Europene.  

Două studii în fază avansată, care au arătat că medicamentul a fost eficient și sigur la pacienții eligibili, au stat la baza aprobării acestuia în UE. 

Compania Pfizer a menționat că Velsipity va fi disponibil în fiecare dintre țările membre după ce procesele naționale vor fi finalizate, inclusiv cererile de rambursare a medicamentului.  

Un număr de aproximativ 2,6 milioane de persoane din Europa trăiesc cu colită ulcerativă, potrivit companiei farmaceutice

Medicamentul Velsipity, care a fost aprobat în Statele Unite în luna octombrie, aparține unei clase de medicamente utilizate pentru a regla răspunsul imunitar al organismului și este de așteptat să concureze cu Zeposia de la Bristol Myers Squibb. 

Aprobări de reglementare a acestui tratament au fost solicitate de Pfizer și în Australia, India și Marea Britanie, printre altele. 

Leerink Partners a estimat în octombrie vânzările medicamentului pentru 2030 la 2,2 miliarde de dolari, conform sursei citate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite