Cele mai bune ceaiuri diuretice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia din frunze de merișor tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi.
Infuzia din frunze de merișor tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi.

Ajutoare de nădejde atunci când te confrunţi cu afecţiuni renale, ceaiurile din plante, asociate cu tratamentele clasice, fac minuni pentru sănătatea rinichilor.

Mătasea de porumb

Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Acestea se datorează vitaminelor B6, C, E şi K, pe care le conţine, dar şi sărurilor de calciu şi de potasiu. Două-trei căni de infuzie pe zi, preparată dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă, stimulează diureza şi elimină pietrele de la rinichi.

Cozile de cireşe

Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare cum sunt cistita, litiaza renală sau uremia. Conţinutul lor de uleiuri volatile, săruri de potasiu, flavonoide şi tanin ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes.

Florile de coada-şoricelului

Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar le poţi ameliora cu ceai de coada-şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă. Acestea îi dau eficienţa şi fac din ceaiul de coada-şoricelului un puternic dezinfectant şi un bun calmant. Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă, vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni) cu flori de coada-şoricelului.

Află ce alte ceaiuri au proprietăți diuretice, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Consumul de apă are câteva secrete. Află-le!

5 plante care alină suferinţele feminine

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite