Cauze ale migrenei pe care trebuie să le ştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stresul se numără printre factorii care favorizează apariţia migrenelor.
Stresul se numără printre factorii care favorizează apariţia migrenelor.

Recunoşti migrena după durerea pulsatilă însoţită de o sensibilitate crescută la lumină puternică, oboseală, greaţă. Poate dura între o oră şi 3 zile, iar episoadele dureroase pot reveni. Prevenirea şi rărirea atacurilor depind de descoperirea factorilor care favorizează migrenele.

Dormi prea puţin

Dacă ştii că te confrunţi adesea cu migrene, încearcă să dormi suficient şi nu pierde nopţile! Ideal ar fi să ai un program de odihnă pe care să-l respecţi inclusiv la sfârşit de săptămână. În acest fel, nu numai că vei scăpa de migrene, dar vei avea mai multă energie, te vei concentra mai bine şi nu vei risca să te îngraşi.

„Sari” peste mese

Un alt obicei care te va feri de migrene este păstrarea unui program de masă care menţine nivelul de glucoză la un nivel normal.

Dacă renunţi la una dintre mese sau dacă amâni luarea acesteia cu mai multe ore creşte riscul de a avea dureri de cap.

Prelungeşti perioadele de stres

Stresul se numără printre factorii care favorizează apariţia migrenelor. Efectul stresului prelungit este creşterea nivelului unor substanţe chimice de la nivelul creierului.

Odată ce te relaxezi, cum se întâmplă în concediu, se produce o scădere bruscă a nivelului acestor substanţe, ceea ce duce la apariţia migrenelor.

Află pe clicksanatate.ro în ce situaţii dezechilibrele hormonale pot da migrene!

Fructele şi legumele care te ajută să slăbeşti

Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite