Casa Națională de Asigurări de Sănătate primește bani din Fondul de revervă. Ce sumă a fost aprobată de Guvern

0
Publicat:

După ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis celor de la Guvern că nu mai sunt fonduri suficiente pentru decontarea serviciilor medicale acordate în unitățile sanitare cu paturi până la sfârșitul anului și a cerut sprijin financiar, oficialii de la Minsiterul de Finanțe și guvernanții i-au acordat 200 milioane de lei din Fondul de rezervă.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate primește bani din Fondul de revervă
Casa Națională de Asigurări de Sănătate primește bani din Fondul de revervă

Astfel, un comunicat anunță că CNAS va primi 200 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, iar limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei, ca urmare a sprijinul acordat de Ministerul de Finanțe și Guvern. 

Decizia a fost luată vineri, iar alocarea banilor va fi făcută către bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS). Suma va acoperi decontarea serviciilor medicale oferite pacienților din spitale, cu termen de plată în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrană și utilități, potrivit sursei citate. 

De altfel, va fi mărită si  limita de cheltuieli cu 668 de milioane de lei. 

 Această sumă este împărțită astfel, conform CNAS : 500 de milioane de lei sunt acordați, în luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare și servicii aferente programelor naționale de sănătate curative, iar 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale și a creșterilor salariale ale personalului din unitățile sanitare publice.  

Conducerea CNAS a avut mai multe întâlniri de lucru cu  reprezentanții Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Sănătății și ai Guvernului României pentru a intra cât mai repede în posesia fondurilor. 

Cei de la CNAS transmit că banii se vor împărți în mod proporțional, în funcție de  necesarul transmis de fiecare casă de asigurări de sănătate județeană.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite